fbpx Krydderkage | opskrifter | GastroFun.dk

Krydderkage

Krydderkage
Beskrivelse

Dejlig opskrift på en krydderkage med rosiner i whiskey, saltet havrecrumble og creme fraiche med farin.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Krydderkage dufter skønt, det er en meget hyggelig kage.

Krydderierne fylder huset, og alle ved, at der er kage til dessert i dag, og det giver en god og lun stemning i huset."

Udbytte
1 bradepande
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Rosiner i whisky)
1 dl Whiskey
200 g Rosiner
  Opskriftsgruppe (Krydderkage)
160 g Farin
3 spsk Honning
1 dl Olie
2 Æg
350 g Hvedemel
1 tsk Natron
2 tsk Kanel
1 tsk Kardemomme
1⁄2 tsk Nelliker
1⁄2 tsk Ingefær
1⁄2 tsk Salt
  Appelsinskal (Fra én hel appelsin)
  Opskriftsgruppe (Havregrynscrumble)
1 dl Havregryn
1 dl Hvedemel
1⁄2 dl Sukker
75 g Smør
1 tsk Havsalt
  Opskriftsgruppe (Creme fraiche med farin)
3 spsk Farin
  Citronsaft (Fra 1/2 citron)
1 knsp Salt
  Vaniljesukker (Lidt)
Vejledning

Bring whisky i kog, hæld den over rosinerne.

Lad det stå i minimum en 1⁄2 time, gerne natten over.

Rør farin, honning, olie, æg og kærnemælk sammen.

Rør resten af ingredienserne til kagen sammen i en skål for sig, vend det hele sammen til en ensartet dej.

Vend rosinerne ind i dejen, hæld dejen i et smurt ildfast fad.

Rør alle ingredienser til havregrynscrumble sammen, fordel stykker på kagedejen.

Bag kagen i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter.

Rør alle ingredienser til cremen sammen.

Server kagen lun med den gode creme til.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier