fbpx Krondyrfilet sous vide 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Krondyrfilet sous vide

Krondyrfilet sous vide
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. februar, 2019 - 11:25
Beskrivelse

Krondyrfilet er et yderst undervurderet stykke kød. Det er fuld af smag og er dejligt mørt.

Ved hjælp af sous vide teknikken løftes den til nye højder og smagen er fantastisk.

Kødet må få alt i verden ikke tilberedes for længe/meget, da det vil ende med at få en konsistens a' la' leverporstej,

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Salt
  Peber
  Smør (Til stegningen, Kan erstattes af ghee eller smagsneutralolie)
Vejledning

Krondyrfileten er lidt til den flade side og ujævn i størrelsen.

Derfor er det en fordel at snøre den op inden tilberedningen. Det giver en ensartet tilberedning af kødet.

Krydr med salt og peber på begge sider og vakuumpak kødet.

Krondyrfilet sous vide

Tilbered det i sous vide/vandbad i 1 time ved 52 grader.

Tag kødet ud af posen og brug posens væde til en sovs,

Dup kød tørt og steg det i kort tid på alle 4 sider ved meget høj varme i smør/ghee.

Skær kødet i tynde skiver og server straks.

Krondyrfilet sous vide

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier