Krondyrfilet sous vide

Krondyrfilet er et yderst undervurderet stykke kød. Det er fuld af smag og er dejligt mørt.
Ved hjælp af sous vide teknikken løftes den til nye højder og smagen er fantastisk.
Kødet må få alt i verden ikke tilberedes for længe/meget, da det vil ende med at få en konsistens a' la' leverporstej,
Krondyrfileten er lidt til den flade side og ujævn i størrelsen.
Derfor er det en fordel at snøre den op inden tilberedningen. Det giver en ensartet tilberedning af kødet.
Krydr med salt og peber på begge sider og vakuumpak kødet.
Tilbered det i sous vide/vandbad i 1 time ved 52 grader.
Tag kødet ud af posen og brug posens væde til en sovs,
Dup kød tørt og steg det i kort tid på alle 4 sider ved meget høj varme i smør/ghee.
Skær kødet i tynde skiver og server straks.
Hvad kan du med sous vide?
• Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
• Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.