Kondenseret mælk

Kondenseret mælk
Sidst ændret:
Mandag den 17. februar, 2020 - 09:55
Beskrivelse

Kondenseret mælk er et produkt, de fleste af os kender fra hylderne i supermarkedet, hvor det har været at finde i nogle år. Det består af sødet, indkogt sødmælk og bruges især til hjemmelavet karamel, der kan laves uden andre ingredienser end en dåse kondenseret mælk og en gryde med vand. 

Som med alt andet bliver kondenseret mælk dog ikke bedre af at blive puttet i en dåse og langtidsopbevaret, som det er tilfældet med de færdige varianter, du kan købe. Af samme årsag er det værd at stifte bekendtskab med den hjemmelavede udgave af kondenseret mælk. Mælken er overraskende nem at lave, og resultatet bliver langt bedre end de dåser med kondenseret mælk, du kan købe. 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
400 g Sukker
1⁄4 tsk Natron
Vejledning

Hæld sødmælk og sukker i en gryde.

Kog blandingen op og lad den koge ved middel varme i cirka 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører i mælken jævnligt under kogningen, da den ellers vil brænde på.

Når massen begynder at tykne og blive gullig og boblende, er den færdig. 

Tag mælken af varmen.

Tilsæt natron til den indkogte mælk - mælken bliver tykkere, så snart den er kølet af.

Hæld din hjemmelavede, kondenserede mælk på rene, skoldede glas og opbevar glassene i køleskabet.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier