Koldskålsbudding

Koldskålsbudding
Underrubrik
med vanilje og citron
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:19
Beskrivelse

Sommer på en tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON.

Opskriften er til 6-8 personer.

Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

"Budding er virkelig old school, men jeg forstår faktisk ikke, hvorfor vi ikke laver mere budding. Det smager vidunderligt og er den ultimative sommerhusdessert/mormor-dessert."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 50 minutter
Ingredienser
375 ml Piskefløde
1 Vaniljestang (både korn og stang)
100 g Sukker
1 1⁄2 dl Kærnemælk
1 1⁄2 dl Ymer
1 Citron (både saft og skal fra en stor økologisk citron)
  Salt
Vejledning

1.    Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet.

2.    Pisk imens æggeblommer og sukker let sammen og hæld den varme fløde i blandingen, mens du pisker godt til. Hæld cremen tilbage i gryden og lun blandingen ved lav varme under konstant omrøring, til cremen når en temperatur p. ca. 83-85 °C.

3.    Tag cremen af varmen, kom den vredne husblas i og opløs den under omrøring. Afkøl til 60 °C og tilsæt kærnemælk, ymer, citronsaft og -skal samt et nip salt. Sigt nu cremen over i en kande med hældetud.

4.    Sæt cremen i køleskabet og lad den sætte sig i et par timer. Rør så forsigtigt i cremen, så vaniljekorn og citronskal fordeles jævnt, og hæld cremen i en 1 liters buddingeform. Sæt buddingen på køl natten over.

5.    Inden servering dyppes buddingeformen i meget varmt vand, til buddingen smelter ganske let i siderne (det tager ikke mere end 10-15 sekunder). Vend buddingen ud på et serveringsfad ved at ryste den forsigtigt ud af formen.

Noter

TIP: Server enten med friske jordbær eller en syrlig bærkompot.
 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier