fbpx 🍞Koldhævede boller med kerner | opskrifter | GastroFun.dk

Koldhævede boller med kerner

C:\Users\asmus\Downloads
Sidst ændret:
Tirsdag den 7. april, 2020 - 13:04
Beskrivelse

Der er intet som nybagte boller! Jeg elsker at fylde hele hytten med duften af hjemmebag. For mig er det duften af hygge, hjem og trygge rammer.

Koldhævede boller med kerner

Forleden dag fik jeg mødregruppen på besøg, og de fleste ved, hvad det betyder: Lidt lækkert til ganen!

Jeg besluttede mig for at bage lækre, koldhævede boller. Det plejer at gå rent hjem hos de fleste. Serveret lune med koldt smør og lidt ost og jordbær-rabarber marmelade, så sidder den gerne lige i skabet!

Koldhævede boller med kerner

Det var ovenikøbet dejligt nemt at have med at gøre, fordi jeg kunne lave dejen allerede aftenen forinden.

 

Koldhævede boller med kerner opskrift

Udbytte
6 personer
Ingredienser
500 ml Vand (koldt)
  Gær (cirka 10 - 15 gram)
1 dl Rugmel
2 dl Kerner (blandet, fx solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner)
1 dl Havregryn
5 dl Hvedemel
1 tsk Salt
Vejledning
  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.

  2. Tilsæt herefter rugmelet og kernerne (du kan bruge lige de kerner, du end foretrækker).

  3. Rør det hele godt sammen.

  4. Tilføj til sidst hvedemel og salt.

  5. Rør det hele sammen.

  6. Dæk det til med husholdningsfilm og sæt det på køl til næste dag.

  7. Sæt ovnen på højest mulige temperatur.

  8. Form cirka 12 boller af dejen ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem op en bageplade beklædt med bagepapir.

  9. Sæt pladen i den forvamede ovn, skru temperaturen ned på 225 grader celsius og lad bollerne bage, indtil det lyder hult, når du "banker" på dem i bunden med fingrene. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager cirka et kvarters tid.

  10. Servér de lune boller.

Koldhævede boller med kerner

 

Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Koldhævede boller
Opskrift
Anette
Koldhævede boller
Opskrift
Anne Mette Autzen
Græskarboller
Opskrift
fadlsforlag
Surdejsboller
Opskrift
Anne Mette Autzen
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Skinkebrud med squash
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier