fbpx Koldhævede boller ✅ | opskrift på GastroFun.dk

Koldhævede boller

Koldhævede boller
Underrubrik
Nemme og lækre boller
Sidst ændret:
Søndag den 26. januar, 2020 - 14:55
Beskrivelse

Lækre koldhævede boller lavet på kun 4 ingredienser.

Sværhedsgrad
Udbytte
20 Stk
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
12 timer, 30 minutter
Ingredienser
15 g Gær (Eller 1 tsk tørgær)
7 dl Vand (Koldt vand)
850 g Hvedemel
100 g Hvedemel (Til formning af bollerne)
Vejledning

Dag 1:

Opløs gær og groft salt i det kolde vand i en stor skål.

Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret - men fast.

Koldhævet

Dæk skålen med en badehætte eller husholdningsfilm og sæt dejen på køl natten over.

Koldhævet

 

Dag 2 (næste morgen):

Koldhævet boller

Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Imens ovnen bliver varm, formes bollerne forsigtig.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen op i 20 klatter.

 

Rul forsigtig dejen op til boller uden at slå luften ud af dejen.

Placer bollerne på bagepapirsbeklædte bageplader med 10 på hver plade. Der skal være plads mellem bollerne.

Koldhævet boller

Lav et lille snit i toppen af hver bolle, inden de sættes i ovnen.

Bag bollerne i 5 minutter ved 240 grader varmluft, og skru derefter ovnen ned på 210 grader varmluft.

Giv dem 15-25 minutter mere, alt efter hvordan din ovn varmer. 

Lad dem køle af på en bagerist inden de skal spises.

Noter

Er du ikke til dej på fingerne, så sæt dejen af med en ske på bagepladerne. Bollerne får et mere rustikt look, men smagen er stadig dejlig

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Brødbagning
Artikel
Thomas