Knefeh (Arabisk ostedessert)

Knefeh (Arabisk ostedessert)
Sidst ændret:
Torsdag den 17. december, 2020 - 07:57
Beskrivelse

Dagens dessert er knefeh - en arabisk ostedessert.

Retten har en en bund bestående af toastbrød og smør og fyld med bl.a. mozzarella.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bund)
1 pk Brød (Toast)
2 pk Bøfmozzarella (til ovenpå toastbund + evt lidt revet mozarella ost)
  Opskriftsgruppe (Ostefyld)
5 dl Sødmælk
1 dl Semolina (fin)
3 spsk Sukker
1 spsk Blomstervand (ma2 zaher - orange blomstervand)
  Opskriftsgruppe (2ater)
2 1⁄2 dl Sukker
1 1⁄4 dl Vand
1 tsk Citronsaft
1 spsk Blomstervand (ma2 zaher - orange blomstervand)
Vejledning

Toast kanter fjernes og toasten finthakkes i en foodprocessor.

Tilføj smeltet smør og bland det godt sammen med hænderne.

Fordel det i et fad smurt med smør.

Gem lidt af toasten til toppen.

Hak 2 mozzarellabolde i skiver og læg det ovenpå toastbunden samt evt. revet ost.

Lav imens ostefyld.

Smuldr mozzarella osten over mælken i en gryde.

Rør rundt over middel varme indtil osten er smeltet (det kan godt tage lidt tid).

Tilføj sukker og drys forsigtigt semoline.

Rør rundt indtil det bliver en samlet masse og osten ikke klumper længere.

Tilføj nu ma2 zaher.

Hæld osteblandingen over din bund og fordel i fadet.

Drys det resterende toastbund ovenpå og fordel forsigtigt.

Bag den på nederste rille i 45 minutter på 200 grader: Til den er gyldenbrun.

Tag derefter ud af ovnen, skær med en kniv hele vejen rundt og lad den stå i 5 minutter.

Vend herefter fadet oven på det fad du vil servere din knefeh på.

Hæld lidt sirup over og pynt med pistacie.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier