fbpx 🍝Klimavenlig kødsovs | opskrifter | GastroFun.dk

Klimavenlig kødsauce

Klimavenlig kødsauce
Sidst ændret:
Onsdag den 27. marts, 2019 - 12:48
Beskrivelse

Her får du opskriften på en lækker, velsmagende kødsovs, der tilmed er klimavenlig. 

Klimaforskerne peger ikke overraskende på, at vi skal skære væsentligt ned på vores kødforbrug. Faktisk mener nogle, at vi skal helt ned på 100 g okse-eller svinekød om ugen. Derudover anbefales det også at man fra et sundhedsmæssigt perspektiv skærer kødforbruget ned til under 500 g i De 10 Kostråd. 

Det kan være en svær opgave, og hvis man vil bidrage til sin egen sundhed og til klimakampen uden at undvære kød fuldstændig, så er her et bud på en klimavenlig kødsauce. Det meste af kødet er erstattet af sojagranulat, som faktisk indeholder mere protein end oksekød. Og for at få noget smag ind i saucen er der tilsat 125 g bacon. Man kan selvfølgelig lave om på retten på mange måder. Man kan tilføje andre grønsager, og man kan udelade bacon, hvis man vil lave retten vegansk.

God fornøjelse!

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
2 Løg
3 fed Hvidløg
125 g Bacon
1 ds Tomatpure
2 dl Rødvin (Eller hvidvin)
2 tsk Timian
  frisk rosmarin (Stilke)
1⁄2 tsk Cayennepeber
1 tsk Brun farin
1⁄2 l Bouillon
  Trøffelolie (Ca. 10 dråber)
500 g Spaghetti
Vejledning

Rens og snit gulerødder, løg, hvidløg, selleri og peberfrugt.

Svits løg, gulerod, hvidløg og selleri og peberfrugt i olie et par minutter i en sautérpande – steg 1-2 grønsager ad gangen og sæt dem alle til side.

Steg bacon.

Tilsæt tomatpure og rør rundt - lad det stege 1-2 min.

Tilsæt alle grønsagerne.

Tilsæt vin, og lad det koge et par minutter.

Tilsæt flåede tomater, timian, rosmarin, dijon, cayennepeber, brun farin, trøffelolie og bouillonvand.

Lad det simre i ca. 15-30 min.

Imens koger du pasta (al dente). 

Tilsæt sojagranulat og rør rundt.

Lad det simre i ca. 10 min.

Smag til med salt og peber.

Bland Kødsaucen i spaghettien lad det stå et øjeblik, så saucen trænger ind i pastaen. 

Anrettes med revet parmesan og lidt olivenolie på toppen.

Læs også
Vegetar kødsovs med spaghetti
Opskrift
Per Asmussen
Spaghetti med kødboller
Opskrift
Anne Mette Autzen
Pastakødsovs
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier