Klassiske Pandekager.... Sådan gør du

Klassiske Pandekager
Sidst ændret:
Onsdag den 24. marts, 2021 - 14:14
Beskrivelse

Pandekage er en flad kage eller brød, der tilberedes på en pande og hovedsageligt består af mel, mælk og æg. I Danmark forbindes ordet pandekager med dem, som spises til dessert med is, sirup, syltetøj, sukker eller andet sødt.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
2 dl Hvedemel
1 tsk Sukker
1 knsp Salt
3 dl Mælk
1 Æg
  Smør (Til stegningen)
Vejledning

Bland først alle de tørre ingredienser i en skål og rør dem godt sammen. Vi bruger en røremaskine til det.

Hæld herefter mælken i løbende, stadig under omrøring. Det hjælper til at begrænse mængden af klumper i dejen.

Når al mælken er rørt ud i dejen tilsættes ægget under omrøring.

Varm i mellemtiden en pande op så den er godt varm inden du går i gang med at stege dine pandekager. Det er hemmeligheden der gør at den første pandekage ikke bliver træls. Put lidt smør på panden og øs cirka 1 dl dej på panden og steg det. Når den begynder at boble/få lufthuller skal den vendes.

Når den tages af panden lægges der er en ny lille klat smør på panden og igen 1 dl dej. Fortsæt indtil der ikke er mere dej tilbage og server med syltetøj.

Se mere i videoen her:

Kilde

Følg min kanal på Youtube her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier