Kikærtegryde med kokosmælk

Kikærtegryde med kokosmælk
Underrubrik
Børnevenlig vegetarret
Sidst ændret:
Tirsdag den 6. april, 2021 - 10:03
Beskrivelse

Vegetarisk gryderet med kikærter, linser og kokosmælk.

Børnevenlig udgave af en kikærtegryde, der leder tankerne henimod det indiske køkken.

Nu har jeg to små unger hjemme hos mig, så jeg begrænser hvor stærk vores mad er. Brug 1 rød chili hvis du ønsker retten stærkere, den sagtens trække det. Den skal blot hakkes i starten og svitses af sammen med løgene.

Du vil med fordel kunne servere naanbrød eller fladbrød til retten.

Kikærtegryde med kokosmælk

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Ris)
2 1⁄2 dl Ris (jeg brugte basmati)
5 dl Vand
1 knsp Salt
  Opskriftsgruppe (Kikærtegryde)
10 g Smør
1 spsk Olie (smagsneutral)
2 Løg (1 hvis det er stort)
4 fed Hvidløg
1 spsk Karry
1 tsk Paprika
1⁄2 tsk Cayennepeber
1⁄2 tsk Kardemomme
1⁄2 tsk Koriander
1⁄2 Kanelstang
1 tsk Tomatpure
1 ds Hakket Tomater (jeg brugte dog passata)
1 ds Kikærter (udblødte)
120 g Linser (røde)
  Eddike
  Krydderurter (Frisk koriander eller bredbladet persille - kan udelades)
Vejledning

Ris

Kom ris, vand og salt i en gryde.

Bring gryden i kog og skru lidt ned.

Tilbered dem i 12 minutter.

Sluk for blusset og læg et viskestykke over risene og låget på.

Lad dem stå og hvile i 12 minutter.

Risene er nu klar.

 

Kikærtegryde

Hak løg og hvidløg fint.

Smelt smør og olie ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur).

Når smørret bruser kommes karry, tomatpure, spidskommen, løg og hvidløg på panden.

Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker a' cirka 1,5 x 2 cm. 

Skær peberfrugten i mindre stykker.

Tag kikærterne ud af dåsen og hæld dem igennem et dørslag. Skyl dem kort under en kold vandhane.

Tilsæt kartoflerne, peberfrugten, kikærter og resten af krydderierne.

Lad det stege i et par minutter.

Tilsæt hakket tomater, kokosmælk og linser.

Skru ned og lad dem simre i 20-25 minutter, så linserne er møre.

Smag retten til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt eddike.

 

Hvis du har friske krydderurter, så hak dem groft og kom ovenpå gryderetten ved servering.

Velbekomme.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier