fbpx ✅Khobz (marokkansk brød) | opskrifter | GastroFun.dk

Khobz (marokkansk brød)

Khobz (marokkansk brød)
Sidst ændret:
Torsdag den 31. oktober, 2019 - 10:41
Beskrivelse

 Det klassiske marokkanske brød, der bruges til næsten alle retter.

I de fleste mellemøstlige kulturer bruger vi brød til at spise vores retter med, i stedet for kniv og gaffel🍴

Det marokkanske brød kan laves enten med lyst mel (som her) eller med fuldkornsmel, begge dele er lige lækre 🤩

Brødet er meget simpelt at lave:

Sværhedsgrad
Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
1 time, 25 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel (4 cups)
295 g Vand (varmt. 1,25 cups)
2 tsk Salt
2 tsk Sukker
20 g Gær (eller 1 spsk. tørgær)
2 spsk Olivenolie
  Mel (Semolina mel til formning)
Vejledning

Start med at blande mel, salt og sukker sammen i en skål.

Lav en lille fordybning og smuldr dit gær i.

Hæld vand i fordybningen og opløs gæren.

Ælt dejen i et par minutter til den bliver glad og smidig - den må ikke være våd.

Del dejen i 2 og læg til at hvile i cirka 15 minutter.

Derefter tag en bageplade med bagepapir og semolina på bagepapiret.

Tag dine 2 deje og form dem runde og lidt flade.

Lad dem hæve i minimum 1 time.

Pensl med vand og drys sesamfrø på.

Bag i cirka 20 minutter ved 200 grader, alt efter hvor tykke dine brød er.

De skal bages indtil de er gyldne og lyder hule når du slår på dem. 👩🏽‍🍳💕

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Naanbrød
Opskrift
Per Asmussen