fbpx Rugbrød uden surdej 🤘 | Kernerugbrød | opskrift på GastroFun.dk

Kernerugbrød

Rugbrød
Underrubrik
Nemt og lækkert rugbrød uden surdej
Sidst ændret:
Torsdag den 19. marts, 2020 - 13:43
Beskrivelse

Glem alt om surdej og bøvlet med det. Her har vi en opskrift på et nemt, saftigt hjemmebagt rugbrød med kerner.

Det kræver gær og en masse kerner.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
5 timer, 15 minutter
Ingredienser
20 g Gær
1 spsk Honning
1 tsk Groft salt
2 dl Rugkerner
1 dl Hørfrø
1⁄2 dl Sesamfrø
4 1⁄2 dl Hvedemel
Vejledning

Bland kogende vand og kærnemælk i en røreskål 

Opløs gær, honning og salt i den lune kærnemælk.

Tilsæt rugkerner, hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø og grahamsmel og rør det hele sammen til en tynd grød.

Tilsæt nu hvedemelen og rør det hele sammen til en tyk grød.

Rugbrød

Lad rugbrødsdejen stå i skålen og hvile i 60 minutter under en badehætte.

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Kom dejen op i den beklæde rugbrødsform.

Rugbrød

Lad rugbrødet efterhæve i 60 - 90 minutter, under et viskestykke.

Bag rugbrødet i midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 1 time og 15 minutter.

Vend det færdigbagte rugbrød ud på en afkølingsrist og fjern straks bagepapiret.

Lad rugbrødet køle af i minimum en times tid.

Ønsker du en blødere skorpe på brødene, så lad det køle af pakket ind i et fugtigt viskestykke.

Rugbrød

Rugbrød

Læs også
Alt du skal vide om rugbrød
Artikel
Redaktion
Rugbrød med kerner
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier