fbpx Kartoffelskum (Sifon) | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffelskum (Sifon)

Kartoffelskum
Underrubrik
Vores elskede kartoffel i en konsistens du aldrig har prøvet
Sidst ændret:
Torsdag den 24. januar, 2019 - 14:58
Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
40 minutter
Ingredienser
600 g Kartoffel
400 g Mælk
50 g Smør
Vejledning

Smelt smøret og lad det køle af.

I mellemtiden koges kartoflerne møre og de blendes til pure enten via en stavblender/blender.

Herefter skal mælken og æggehvidernes i blandingen og den skal sigtes igennem en finmasket si ned i sifonen. 

Hvis den ikke skal serveres straks, så skal det lægges i en sous vide/vandbad ved 60 grader indtil serveringen. 

Giv den herefter 3 patroner og du får en fin skum til din ret.

Noter

Denne opskrift er til en 1 liters sifon flaske. Hvis man kun har én på 0,5 liter, skal opskriften blot halveres. 

Source

https://www.molekymi.dk/blogs/opskrifter-til-molekylaer-gastromomi/

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier