fbpx Kage med kiksebund, karamelmousse & glace ✅ | opskrift på GastroFun

Karameldrøm med kiksebund

Karameldrøm med kiksebund
Sidst ændret:
Mandag den 11. februar, 2019 - 09:24
Beskrivelse

Denne dejlige kage har en digestive kiksebund, en lækker karamelmousse og overtrukket med en glace og guldstøv. Perfekt til en festlig lejlighed.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Kage
Forberedelsestid
24 timer
Ingredienser
1 ds Kondenseret mælk (Kogt)
3 g Havsalt
75 g Smør (Smeltes)
Vejledning

Moussen:

Kog den kondenseret mælk i en gryde, dåsen skal hele tiden være dækket af vand.

Kom den lune karamel op i en skål, og tilsæt 2 g salt.

Udbløde 3 blade husblas i holdt vand i 10 min. Vrid husblassen for vand og rør den ud i karamellen.

Mens karamellen køler lidt af på køkkenbordet, piskes 3½ dl. piskefløde til flødeskum.

Rør 1/3 del af flødeskummet ud i karamellen. Vend forsigtigt det sidste af flødeskummen i karamellen.

Hæld karamelmoussen op i den ønskede form. og sæt på frys.

 

Bunden:

Knus 150 g Digestive kiks ( 10 kiks) og rør kiksen sammen med 75 g smeltet smør.

Kom kikse massen ned over den let frosne mousse og tryk det let sammen.

Sæt tilbage på frost.

 

Glace:

Denne gang prøvede jeg kræfter med en færdig Mirror Glaze. 
 

Karameldrøm

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier