fbpx Kage med kiksebund, karamelmousse & glace ✅ | opskrift på GastroFun

Karameldrøm med kiksebund

Karameldrøm med kiksebund
Beskrivelse

Denne dejlige kage har en digestive kiksebund, en lækker karamelmousse og overtrukket med en glace og guldstøv. Perfekt til en festlig lejlighed.

Udbytte
1 Kage
Foreberedelsestid
24 timer
Ingredienser
1 ds Kondenseret mælk (Kogt)
3 g Havsalt
75 g Smør (Smeltes)
Vejledning

Moussen:

Kog den kondenseret mælk i en gryde, dåsen skal hele tiden være dækket af vand.

Kom den lune karamel op i en skål, og tilsæt 2 g salt.

Udbløde 3 blade husblas i holdt vand i 10 min. Vrid husblassen for vand og rør den ud i karamellen.

Mens karamellen køler lidt af på køkkenbordet, piskes 3½ dl. piskefløde til flødeskum.

Rør 1/3 del af flødeskummet ud i karamellen. Vend forsigtigt det sidste af flødeskummen i karamellen.

Hæld karamelmoussen op i den ønskede form. og sæt på frys.

 

Bunden:

Knus 150 g Digestive kiks ( 10 kiks) og rør kiksen sammen med 75 g smeltet smør.

Kom kikse massen ned over den let frosne mousse og tryk det let sammen.

Sæt tilbage på frost.

 

Glace:

Denne gang prøvede jeg kræfter med en færdig Mirror Glaze. 
 

Karameldrøm

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier