Kanelsnegle med appelsin og pistacie

Kanelsnegle med appelsin og pistacie
Sidst ændret:
Fredag den 26. marts, 2021 - 09:49
Beskrivelse

En dejlig og simpel og lækker opskrift på kanelsnegle.

Sneglene har fået appelsin og pistacienødder. Der er kommet en del opskrifter på nettet med pistacienødder og Gastrofuns læsere skal da ikke snydes :-) Jeg har dog tilføjet appelsin, fordi det er anderledes og fordi det går godt sammen :-)


Redaktion: Se vores opskrift på kanelsnegle her.

Sværhedsgrad
Udbytte
16 stk.
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dejen)
200 g Sødmælk (30 - 35 grader celsius)
25 g Gær
1 Æg
450 g Hvedemel
100 g Sukker
5 g Salt
1 Appelsin (skallen og saften fra 1/2)
  Opskriftsgruppe (Remonce)
200 g Sukker
15 g Kanel
10 g Maizena
200 g Smør
1 Æg (til penslingen)
1 spsk Vand (til penslingen)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Flormelis (glasur)
  Vand (glasur)
25 g Pistacienødder (cirka 50 gram med skal)
Vejledning
  1. Lun sødmælken (jeg smider den i mikrobølgeovnen), hæld den i en skål og smuldr gær deri – rør rundt til gæren er opløst. 
  2. Kom æg, i mælken pisk det sammen.
  3. Bland mel, sukker, salt, kardemomme sammen og bland det i mælken.
  4. Tilsæt appelsinskal og -saft.
  5. Ælt dejen på røremaskine til den hænger godt sammen, ca. 6-8 min. – eller håndmixer med dejkroger som tager lidt længere tid!
  6. Skær smør i tern og ælt den ind i dejen – det tager nok ca. lige så lang tid som den første æltning.
  7. Spænd dejen op på et meldrysset bord, læg den i skålen med film over og lad den hæve til lidt mindre end dobbelt størrelse 1-2 timer et køligt sted.
  8. Lav remonce: Bland sukker, kanel, maizena og smør og pisk det sammen med elpiskeren – det tager ca. 3-4 min.
  9. Rul dejen ud til ca. 60x40cm og del den i to.
  10.     Smør remoncen på dejene, rul dem sammen på den smalle led og skær dem ud i 8 lige store stykker – ca. 2,5cm bredde.
  11. Tænd ovnen på 180oC varmluft.
  12. Læg sneglene på bagepladen og lad dem efterhæve 30-60 min under et klæde.
  13. Pisk æg og vand sammen, pensl sneglene og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. De må ikke blive for mørke, så bliver de tørre! 
  14. Tag kagerne ud og lad dem køle af på en rist.
  15. Pynt med glasur og hakkede pistacienødder.
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier