fbpx Kandiseret lime | opskrifter | GastroFun.dk

Kandiseret lime

Kandiseret lime
Beskrivelse

Her får du opskriften på lækre, kandiserede og dehydrerede limeskiver, som gør sig godt på en smuk dessert. 

I denne version kandiseres limeskiverne, før de dehydreres, hvilket giver limen en sødlig smag. I dehydreringsprocessen tørres limeskiverne i en tørreovn, der blæser en jævn varm luft rundt i ovnen - hvilket resulterer i at væsken i limefrugten forsvinder. Tilbage har du tørrede skiver af lime, der har en intens smag og energitæthed. 

Du kan bruge de dehydrerede limeskiver i desserter som smagsgiver eller som pynt. 

Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 15 minutter
Ingredienser
1 Lime
1 dl Sukker
1 dl Vand
Vejledning

Find en lille gryde frem og bring vand og sukker i kog. 

Skær limefrugten i tynde skiver.

Læg skiverne ned i sukkerlagen og lad det koge i 3 minutter. 

Tag gryden af varmen og lad det trække i 10 minutter. 

Tag nu limeskiverne op af sukkerlagen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir. 

Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. 

Tør/dehydrer limeskicverne i 8 timer.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også