fbpx Kandiseret appelsin | opskrifter | GastroFun.dk

Kandiseret appelsin

Kandiseret appelsin
Beskrivelse

Kandiserede og dehydrerede appelsinskiver er ikke bare smukke at se på, de smager også skønt på en dessert eller i en kold drink.

Her får du en udførlig guide til, hvordan du først kandiserer og herefter dehydrerer friske appelsinskiver i en dehydrator. I dehydreringsprocessen sættes appelsinskiverne, der først har været i sukkerlage, i en tørreovn, hvor de ved lav varme tørres i 8 timer. Det resulterer i, at appelsinskiverne tørrer ind, samtidig med at de beholder deres smukke farve og intense, bitre men søde smag. 

Brug dem som blikfang og smagsgiver til en dessert eller i en frisk drink. 

Udbytte
1 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 15 minutter
Ingredienser
1 dl Sukker
1 dl Vand
Vejledning

Skær appelsinen i tynde skiver.

Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.

Læg appelsinskiverne heri, og lad det koge i 3 minutter.

Tag gryden af varmen og lad blandingen trække i 10 minutter. 

Herefter placerer du appelsinskiverne på en plade, hvorefter de dehydreres i en dehydrator/tørreovn i 8 timer. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kandiseret lime
Opskrift
Per Asmussen