Kalvekæber Sous Vide

Jeg elsker kæber helt generelt og har altid sværget, til at de skulle braiseres. I lang tid har jeg kun arbejdet med svinekæber og primært tilberedt dem i stegeso. Efter at have eksperimenteret med at tilberede svinekæber sous vide, er det faktisk blevet min primære måde at lave kæber på.
Da jeg så fik et større parti kalvekæber i hånden, var jeg selvfølgelig nødt til at afprøve begge metoder på dem. Den første del af kæberne blev derfor braiseret, og resultatet var yderst vellykket.
De sidste kæber røg en tur i sous vide vandbadet!
Kalvekæber Sous Vide opskrift
-
Afpuds først kødet for fedt og sener.
-
Krydr med salt og peber.
-
Steg kæberne ved høj varme på en pande i smør/olie. De skal bare lige have stegeskorpe.
-
Vakuumpak kødet og tilbered det i 48 timer ved 58 grader.
-
Tag kødet ud af posen og dup det tørt.
-
Du kan enten bruge skyen/saften fra posen til en sovs eller stege kødet op i portvinssirup.
Hvad kan du med sous vide?
• Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
• Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.