fbpx ✅Kalveculotte sous vide🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Kalveculotte sous vide

Kalveculotte sous vide
Sidst ændret:
Torsdag den 3. oktober, 2019 - 10:00
Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på sous vide kalveculotte.

Kalveculottesteg er som skabt til at blive tilberedt med sous vide teknikken.

Kødet har en lidt ukurant størrelse, så man risikerer at tilberede det ujævnt i ovnen.

Ved at gøre brug af et vandbad, så får kødet en dejlig ensartet tilberedning, hele vejen igennem.

Sværhedsgrad
Udbytte
5 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 timer, 5 minutter
Tid i alt
5 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Peber (Fra kværn)
  Salt
  Ghee (Til stegningen. Kan erstattes af smør eller olie)
Vejledning

Start med at gennemgå dit kød for evt. store fedtklumper og skær dem fra.

Hvis du vil hjælpe dig selv, så rids fedtet på den måde som du gerne vil skære kødet ud bagefter (se noten).

Krydr kødet med salt og peber på begge sider.

Put kødet ned i en vakuumpose og vakuumpak det.

Tilbered det i dit sous vide/vandbad i 5 timer ved 55,5 grader.

Tag kødet op af vandbaddet og klip hul på posen.

Brug gerne posens væde til en sauce/sovs.

Dup kødet tørt. enten med hjælp fra et viskestykke eller køkkenrulle.

 

Nu skal kødet have stegeskorpe og det kan gøres på forskellige måder:

1) Grillpande/stegepande med ghee. Tænd panden på fuld drøn og når den er rygende varm kommes ghee på og kødet steges i 30 sekunder på hver side. 

2) Grillpande/stegepande med olie/smør. Tænd panden på fuld drøn og når den er rygende varm kommes olie på panden. Når kødet lægges på panden, så tilsæt smør og steg det i 30 sekunder på hver side. 

3) Grill. Grillen skal være så varm som overhoved mulig. Placer kødet med fedtsiden nedad og steg det i 30 sekunder og vend stegen og giv den 30 sekunder mere.

4) Gasbrænder. Placer kødet i et ildfast fad/tallerken og hold brænderen 10 cm fra kødet. Når kødet får en smule stegeskorpe flyttes brænderen indtil al kødet har skorpe. Fordelen ved at bruge en brænder er at man kan få stegeskorpe alle steder frem for at bruge grillen/panden.

 

Skær kødet i tynde skiver og drys en god flagesalt henover.

Server straks.

Kalveculotte sous vide

Noter

Udskæring af culottesteg:

Skær tynde skiver på tværs fra spidsen indtil du cirka når halvdelen af stegen.

Så vender du den 90 grader og skærer den anden vej.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Krogmodnet kalvefilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen