fbpx Jordbærkage🍓🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Jordbærkage

Jordbærkage
Underrubrik
Lækker kage med jordbærfromage og gele på toppen
Sidst ændret:
Fredag den 15. marts, 2019 - 13:15
Beskrivelse

En frisk og lækker jordbærkage med bund af knuste makroner og fyld af jordbærmousse og en topping af jordbærgele.

Kagen er nem at lave og kan forberedes et par dage i forvejen. Dette gør den særligt velegnet til gæstebrug, da den blot skal pyntes med friske bær og lidt mynteblade inden servering.

Nemt og praktisk - og ikke mindst virkelig velsmagende:)

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
4 timer, 5 minutter
Ingredienser
50 g Smør
150 g Makroner
50 g Mandler (eller hasselnøddekerner)
350 g Jordbær (evt. fra frost)
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 Citron (saft og revet skal)
2 tsk Vaniljesukker (eller 1 tsk. vaniljepulver)
4 Husblas (i ark)
5 dl Yoghurt (med jordbær)
  Jordbærsaft (fra jordbærrene)
3 Husblas (i ark)
  Jordbær (til pynt)
  Mynte (frisk, til pynt)
Vejledning

Makronbund:

Smelt smørret.

Knus makronerne og hak mandler eller hasselnøddekerner fint.

Bland smeltet smør med knuste makroner og hakkede mandler/nødder.

Placer ringen fra en springform direkte på det fad, hvorpå du vil servere kagen.

Læg makronmassen i ringen på fadet, så den danner en bund. 

Sæt fadet i køleskabet, mens du forbereder jordbærfyldet.

 

Jordbærfyld:

Udblød husblasbladene i koldt vand.

Kom jordbær, vand og citronsaft i en gryde.

Kog blandingen op og lad den koge i et par minutter, til jordbærrene er bløde.

Si saften fra bærrene og sæt den til side.

Purer bærrene med en stavblender og tilsæt flormelis og vaniljesukker.

Tag husblassen op af vandet, knug dem fri for væske og tilsæt dem til den varme jordbærpure.

Kom jordbærpureen i en skål og lad den køle af, til den er næsten kold.

Tilsæt jordbæryoghurt og revet citronskal til den afkølede jordbærpure. Bland godt.

Hæld jordbærfyldet over makronbunden og sæt kagen tilbage i køleskabet i cirka 2 timer.

 

Jordbærgele: 

Udblød husblasbladene i koldt vand.

Kom flormelis og saften fra jordbærrene i en gryde og varm blandingen op til kogepunktet.

Tag den udblødte husblas op af vandet og knug den fri for væde.

Kom husblassen i den varme jordbærsaft og lad den smelte.

Lad saften køle ned til stuetemperatur.

Tag kagen ud af køleskabet og hæld forsigtigt den afkølede jordbærsaft henover den.

Sæt kagen tilbage i køleskabet.

Lad den stå i minimum 30 minutter eller længere - jordbærgeleen skal være helt stivnet!

Pynt kagen med friske jordbær og mynteblade inden servering.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier