fbpx Jordb√¶rkageūüćďūüćį | opskrifter | GastroFun.dk

Jordbærkage

Jordbærkage
Underrubrik
Lækker kage med jordbærfromage og gele på toppen
Beskrivelse

En frisk og lækker jordbærkage med bund af knuste makroner og fyld af jordbærmousse og en topping af jordbærgele.

Kagen er nem at lave og kan forberedes et par dage i forvejen. Dette g√łr den s√¶rligt velegnet til g√¶stebrug, da den blot skal pyntes med friske b√¶r og lidt mynteblade inden servering.

Nemt og praktisk - og ikke mindst virkelig velsmagende:)

Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
4 timer, 5 minutter
Ingredienser
50 g Sm√łr
150 g Makroner
50 g Mandler (eller hasseln√łddekerner)
350 g Jordbær (evt. fra frost)
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 Citron (saft og revet skal)
2 tsk Vaniljesukker (eller 1 tsk. vaniljepulver)
4 Husblas (i ark)
5 dl Yoghurt (med jordbær)
  Jordb√¶rsaft (fra jordb√¶rrene)
3 Husblas (i ark)
  Jordb√¶r (til pynt)
  Mynte (frisk, til pynt)
Vejledning

Makronbund:

Smelt sm√łrret.

Knus makronerne og hak mandler eller hasseln√łddekerner fint.

Bland smeltet sm√łr med knuste makroner og hakkede mandler/n√łdder.

Placer ringen fra en springform direkte på det fad, hvorpå du vil servere kagen.

Læg makronmassen i ringen på fadet, så den danner en bund. 

S√¶t fadet i k√łleskabet, mens du forbereder jordb√¶rfyldet.

 

Jordbærfyld:

Udbl√łd husblasbladene i koldt vand.

Kom jordbær, vand og citronsaft i en gryde.

Kog blandingen op og lad den koge i et par minutter, til jordb√¶rrene er bl√łde.

Si saften fra bærrene og sæt den til side.

Purer bærrene med en stavblender og tilsæt flormelis og vaniljesukker.

Tag husblassen op af vandet, knug dem fri for væske og tilsæt dem til den varme jordbærpure.

Kom jordb√¶rpureen¬†i en sk√•l og lad den k√łle af, til den er n√¶sten kold.

Tils√¶t jordb√¶ryoghurt og revet citronskal til den afk√łlede jordb√¶rpure. Bland godt.

H√¶ld jordb√¶rfyldet over makronbunden og s√¶t kagen tilbage i k√łleskabet i cirka 2 timer.

 

Jordbærgele: 

Udbl√łd husblasbladene i koldt vand.

Kom flormelis og saften fra jordbærrene i en gryde og varm blandingen op til kogepunktet.

Tag den udbl√łdte husblas op af vandet og knug den fri for v√¶de.

Kom husblassen i den varme jordbærsaft og lad den smelte.

Lad saften¬†k√łle ned til stuetemperatur.

Tag kagen ud af k√łleskabet og h√¶ld forsigtigt den afk√łlede jordb√¶rsaft henover den.

S√¶t kagen tilbage i k√łleskabet.

Lad den stå i minimum 30 minutter eller længere - jordbærgeleen skal være helt stivnet!

Pynt kagen med friske jordbær og mynteblade inden servering.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier