fbpx ‚úÖIndisk inspireretūüć≤curry med kylling, linser og ris | opskrifter | GastroFun.dk

Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris
Sidst ændret:
Fredag den 18. september, 2020 - 07:42
Beskrivelse

Selvom jeg bestemt ikke er den mest velbevandrede i det indiske k√łkken og dette foto p√• ingen m√•de viser min ret, s√• er jeg sindssyg stolt af denne ret: Spr√¶ngfyldt med varme, dybde og masser af god smag.

En dag hjemme med en syg etårig gjorde at jeg ikke lige havde fået tænkt på vores aftensmad. Men ved middagstid huskede jeg det og tog 3 hele kyllingelår (med både over- & underlår) op af fryseren.

Da jeg klokken fire gik i gang med retten var jeg ikke helt enig med mig selv (som det oftest er :-)) om hvad retten helt skulle ende ud i. Undervejs havde jeg kommet for meget væde i, så jeg besluttede mig for også at komme ris i selve gryderetten, til at suge noget af væsken. Resultatet blev super godt og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver mad på denne måde.

Retten kan sagtens laves på meget kortere tid, hvis du har en garam masala i stedet for at lave den selv. Derudover kan du dele kyllingelårene i to dele, så den tilberedes meget hurtigere. 

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe ("Garam masala")
1⁄2 Kanelstang
1 spsk Peberkorn
1⁄2 tsk Spidskommen
3 kyllingelår (både med over- og under. )
1 spsk Ghee (kan erstattes af olie)
1 spsk Tomatpure
1 spsk Karry
1⁄2 Chili (r√łd og frisk)
2 L√łg (mine var meget store)
4 dl Bouillon (jeg brugte oksefond - andre fonds kan sagtens bruges)
1⁄2 tsk Cayennepeber
1 ds Linser (r√łde - t√łrrede)
1 1⁄2 dl Ris (jeg brugte basmati)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Tilbeh√łr)
30 g Mandler
Vejledning

"Garam masala"

Jeg vil skynde mig at sige at det her bestemt ikke var en rigtig garam masala, men blot en del af de krydderier jeg synes passer godt sammen.

Start med at tænde en pande på mellemvarme og kom krydderierne (undtagen gurkemejen) på panden, så de bliver letristet - det er med til at afrunde smagene.

Tag dem af panden og tilsæt gurkemejen. Kom dem i en morter (eller som jeg har: en elektrisk kaffekværn/blender som jeg kun bruger til krydderier) og blend det hele godt sammen. Det har en fantastisk duft.

 

Curry

Varm en stor sauterpande op og kom ghee (eller olie eller olie/sm√łr) p√•.

Tilsæt karry, tomatpuré og kyllingelårene så det hele bliver brunet af.

Sk√¶r alle gr√łntsagerne i mindre tern og kom dem i panden.

Skru ned for blusset når det hele har fået lidt varme og farve.

Tils√¶t bouillon og r√łr godt rundt, s√• det f√•r fordelt sig.¬†

Lad det simre i 5-10 minutter.

Tils√¶t din garam masala (cirka 1-1,5 spsk.), kokosm√•l, caynnepeber, ingef√¶r og r√łget paprika.

Lad det simre i 5-10 minutter.

Tilsæt linser og lad det simre videre med låg på i cirka 10 minutter.

Tilsæt ris og lad det simre i 15-20 minutter mere.

Smag til med salt - det kræver lidt mere end man tror for at få smagene frem.

 

Tilbeh√łr

Jeg serverede retten med ristede mandler, frisk koriander p√• toppen og br√łd.

Havde jeg haft lidt mere overskud, s√• havde jeg helt sikkert f√•et konen til at lave hendes naan-br√łd¬†og serveret det med mango-chutney (som jeg ikke lige havde i skabet).

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier