fbpx 🍞Hvedesurdejsbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Hvedesurdejsbrød

Hvedesurdejsbrød
Underrubrik
Nemt og lækkert surdejsbrød med sprød skorpe
Sidst ændret:
Mandag den 16. september, 2019 - 11:23
Beskrivelse

Hvis du også er helt vild med surdejsbrød og dens sprøde skorpe med svampet krumme, så er den her opskrift LIGE i din boldgade!

Hvedesurdejsbrød


 

- Og hvis du er i humør til at imponere familie eller gæster med virkelig lækkert hjemmebag, så garanterer jeg dig, at det her brød er svaret.

Hvedesurdejsbrød

Jeg nyder i fulde drag, at jeg langt om længe har fået helt styr på min egen surdej, så nu skal der VIRKELIG bages surdejsbrød! Og dette hvedesurdejsbrød blev HAMMERlækkert.

Jeg lod mit brød hæve i en hævekurv, fordi det giver et rigtig pænt brød, når det er færdigt. Har du ingen hævekurv, kan du eventuelt lave din egen:

  1. Find en aflang plastikbeholder og et viskestykke frem. Du kan faktisk lave dit brød i lige den form, du har en beholder til: Rund, aflang, firkantet eller noget helt fjerde.
  2. Læg et viskestykke i bunden af plastikbøtten og drys med mel.
  3. Kom dejen op i bøtten, og du er i gang.
Sværhedsgrad
Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
10 timer
Tid i alt
11 timer
Ingredienser
4 dl Vand (Koldt)
5 g Gær
1 spsk Groft salt
1 dl Surdej
600 g Hvedemel
Vejledning
  1. Kom vand og gær i en røreskål og opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt herefter surdej og salt og rør det sammen.
  3. Tilføj mel lidt ad gangen, så alle klumper røres ud i dejen.
  4. Lad dejen køre i røremaskinen i cirka 10-15 minutter ved middel hastighed, indtil dejen begynder at slippe skålens sider.
  5. Sæt dejen på køl tildækket med husholdningsfilm.
  6. Lad dejen koldhæve i 8-10 timer.
  7. Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på et meldrysset bord.
  8. Fold dejen ind til midten og pres samlingen sammen.
  9. Fold sĂĄ den anden side ind og tryk samlingen godt sammen.
  10. Gentag. Nu står du med et stramt brød, som er klar til at efterhæve.
  11. Kom brødet op i en meldrysset hævekurv. Samlingen på brødet skal vende opad.
  12. Dæk brødet med et viskestykke og lad det efterhæve i 2 timer.Hvedesurdejsbrød
  13. Forvarm ovnen på 250 grader varmluft, og lad bagepladen varme op inde i ovnen.
  14. Vend det nu efterhævede brød forsigtigt ud af hævekurven. Jeg brugte en pizzaplade med bagepapir til at vende brødet over på for at bevare luften i brødet.Hvedesurdejsbrød
  15. Skær et dybt snit i brødet. Se videoen nedenfor, hvor jeg viser dig hvordan. Snittet skal hjælpe brødet til at hæve endnu mere op, hvilket jeg dog ikke helt lykkedes med i denne omgang.
  16. Sæt forsigtigt brødet i ovnen.
  17. Bag først brødet i 10 minutter ved 250 grader varmluft.Hvedesurdejsbrød
  18. Skru herefter temperaturen ned på 230 grader varmluft og lad brødet bage i yderligere 20 minutter.
  19. Tag det færdige brød ud af ovnen og lad det køle af på en bagerist, inden du skære det ud.

Hvedesurdejsbrød

Hvedesurdejsbrød

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Surdejsbrød
Opskrift
Anette
Surdej
Opskrift
Anette
Surdejsbrød
Opskrift
Anette