fbpx 🍞Hveder | opskrifter | GastroFun.dk

Hveder

Hveder
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:15
Beskrivelse

Sådan laver du de perfekte varme hveder - hurtigt og nemt!

Lækre varme, aromatiske hveder er på sin vis en tradition forbundet med Store Bededag - selvom mange af os gerne indtager de varme hveder op til et par uger inden den egentlige helligdag. Og nå ja, hvorfor egentlig ikke? De smager jo fantastisk!

Og det er næsten utroligt hvad en smule kardemomme kan gøre for et stykke bagværk. Når duften af kardemomme spreder sig fra ovnen og de friske hveder, så begynder mundvandet allerede at melde sin ankomst.

Sværhedsgrad
Udbytte
20 hveder
Ingredienser
1 1⁄3 dl Smør (smeltet)
1⁄2 l Mælk
1 pk Gær
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Kardemomme
1000 g Hvedemel
2 Æg
Vejledning
  1. Hæld mælken i en skål, der må gå i mikrobølgeovnen.
  2. Lun mælken i mikroovnen - den skal blot være lunken/kropstemeratur (37 grader)
  3. Tag mælken ud af mikroovnen.
  4. Rør nu gæren ud i mælken til gæren opløses.
  5. Tilsæt nu sukker, æg, smeltet smør og kardemomme.
  6. Pisk det sammen.
  7. Kom salt i blandingen.
  8. Tilsæt lidt mel ad gangen, mens der piskes.
  9. Rør det sammen til dejen er helt homogen.
  10. Dæk skålen med dejen til og lad den hæve i 30 minutters tid.
  11. Beklæd en bradepande med bagepapir.
  12. Del den nu hævede dej i 20 lige store stykker.
  13. Form de 20 stykker til boller.
  14. Placér bollerne på bradepanden - husk at bollerne skal stå så tæt, at de kommer til at vokse sammen, som vi jo kender hveder.
  15. Sæt bundproppen i din køkkenvask og fyld vasken med kogende vand.
  16. Placér bradepanden med hvederne ovenpå vasken.
  17. Lad nu hvederne stå og hæve i 20 minutters tid.
  18. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over-/undervarme.
  19. Sæt bradepanden i den nu varme ovn.
  20. Bag hvederne i 15-16 minutter.
  21. Tag de færdige, lækre varme hveder ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  22. Servér - og husk rigeligt med smør ;-)
Noter


Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også