fbpx 🌭Hotdog | opskrifter | GastroFun.dk

Hotdog

Hotdog
Beskrivelse

Den dejlige og klassiske danske ret: "Hotdog" er altid et sikkert hit i de fleste danske hjem. 

Vores version er med hjemmebagt pølsebrød, grillet pølser, hjemmesyltet agurkesalat, hjemmerørt remoulade, grovkornet sennep, løg, ristede løg og ketchup. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 35 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 50 minutter
Ingredienser
8 Brød (Gerne hjemmebagt hotdogbrød/pølsebrød)
8 Pølser (Grillpølser)
  Ketchup (Efter smag)
  remoulade (Efter smag. Gerne hjemmerørt)
  Sennep (Gerne grovkornet)
1 Løg (Finthakket)
  Opskriftsgruppe (Ristet løg)
1 dl Hvedemel
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber (Fra kværn)
1 Løg (Gerne stort)
  Opskriftsgruppe (Agurkesalat)
2 dl Eddike (Klar lagereddike eller æbleeddike)
2 dl Vand
2 dl Sukker
1 tsk Peberkorn (Sorte)
Vejledning

Når jeg laver denne ret, så starter jeg altid med syltningen og bagningen af brødet.

Begge dele har godt at at stå lidt før man skal spise. Agurkesalaten kan man med fordel lave dagen inden, da det kun bliver bedre af at stå at trække.

 

Agurkesalat

Skær agurken i tynde skiver og drys salt henover dem. Placer dem i en sigte og lad dem stå og trække i 20-30 minutter. Det fjerner en del af væsken i dem og gør dem mere faste.

Bring alle de andre ingredienser i kog i en gryde og lad den køle af. Har du travlt, så kom væsken i en skål med en stor overflade og sæt den på køl.

Når lagen har cirka stuetemperatur, skylles agurkerne i koldt vand, så du får al saltet skyllet væk.

Tør dem af og læg dem i et sylteglas. Sørg for at sylteglasset er skoldet inden.

Hæld lagen henover agurkerne og sæt det på køl. De kan holde sig cirka 1 mdr. på den måde.

 

Ristede løg

Det lyder kompliceret at lave, men det er utrolig nemt - især hvis man har en friture til hjælp.

Skræl et løg og skær det i tynde ringe. 

Kom mel, salt og peber i en lille pose og kom løget der i.

Luk posen og ryst det hele godt og grundigt, så melet bliver jævnt fordelt på løget.

Hæld posens indhold i igennem en sigte og ryst den et par gange - så får du fjernet det meste af det overskydende mel.

Steg løgene i 3-5 minutter ved 180 grader i en frituregryde.

Tag dem op af gryden og placer dem på fedtsugende papir indtil de skal serveres.

 

Hotdogbrød

Hotdogbrødene er lavet ud fra denne opskrift. Lav gerne hele portionen og frys halvdelen af dem ned - så har du til en nem aftensmad en anden dag.

Rist dem på en brødrister eller grillen i et par minutter på hver side inden de skal spises.

 

Grillpølser

Pølserne skal i vores verden steges/grilles ved høj varme, så de sprækker. Det tager typisk 4-6 minutter på hver side.

 

Tilbehør

Hvis du ikke er den største fan af agurkesalat, kan de erstattes af syltede rødløg eller en løgmarmelade

Remouladen har vi en opskrift på her, hvis du ønsker at lave den selv. Vi har også en opskrift på hjemmelavet ketchup her.

Til de rå løg skal du blot fjerne skrællen og hakke det så fint som du ønsker det.

 

Servering

Skær brødet på langs med en brødkniv. Pas på med ikke at skære for langt ned, så de flækker midt over.

Smør indersiden med sennep og placer pølsen der i. 

Lav en stribe med ketchup mellem brødet og pølsen i den ene side og en stribe med remoulade i den anden side.

Kom ristede- og rå løg på sammen med agurkesalaten og server straks.

Husk, der er ikke en pæn måde at spise en hotdog på, så de må gerne svine lidt.

Velbekomme.

Hotdog

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Ristet hotdog
Opskrift
Anne Mette Autzen
Klassisk hotdog med det hele
Opskrift
Muusmann Forlag
Remoulade
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet ketchup
Opskrift
Anette
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Gourmet Hotdog
Opskrift
Per Asmussen