fbpx 🥩Højrebsbøf sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide
Beskrivelse

I jagten på den perfekte bøf bruger jeg som regel alle de teknikker jeg kan slippe afsted med.

Kødet købes nyslagtet hos den lokale slagter og krogmodnes i eget modningsskab.

Herefter tilberedes det nænsomt sous vide for derefter til sidst at få en tur på en skoldhed pande i ghee

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tid i alt
4 timer, 25 minutter
Ingredienser
  Peber
  Salt
  Ghee
Vejledning

I min verden skal der som regel laves en masse eksperimenter i min jagt på verdensklasse kød.

Dette kød er skåret af en hel højreb fra en 2 årig gammel dansk Himmerlandskvæg. 

Kødet er tørmodnet i 50 dage og herunder kan du se billeder af kødet da det kom i skabet og efter 50 dage.

Der blev skåret cirka 2 kg af kødet og resten får minimum 30 dage mere i skabet.

Enden blev skåret af - først blev der skåret igennem benene med en sav og derefter en kniv.

Da kødet skulle tilberedes sous vide, blev benene skåret af, da de nemt kan skære hul i vakuumposen.

Det endte med 2 store bøffer på hhv. 800 gram og 850 gram.

De blev begge krydret med salt og peber på begge sider og vakuumpakket.

Herefter blev de tilberedt 4 timer i sous vide-vandbadet ved 56 grader.

Efter de 4 timer i vandbadet blev den ene pakket ud og tørret godt af i et rent viskestykke. Den anden røg direkte i fryseren og skulle spises en anden dag.

En pande blev varmet op på fuld temperatur og 2 spsk. ghee blev lagt på panden. Har du ikke ghee, så brug blot en blanding af smør og olie. Fordelen ved ghee er at det ikke branker ved høje temperaturer, så hvis du bruger olie og smør, så sørg for at olien kommer på panden først og smørret først kommer på samtidig med kødet.

Kødet fik herefter 20-30 sekunder på alle siderne og blev skåret i tynde stykker.

Til sidst blev der drysset en god flagesalt henover og kødet blev serveret.

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide

 

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide

Højrebsbøf sous vide

Noter

Kødet var smørmørt, men havde ikke fået den fermenterede smag som jeg synes at kødet plejer at få når man kommer forbi de 45 dage.

Jeg glæder mig til at prøve næste del af kødet.

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sous Vide Cote De Boeuf
Opskrift
Per Asmussen
Højrebsbøf med pebersauce
Opskrift
Per Asmussen