fbpx 🍝👨‍🍳Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg
Beskrivelse

Findes der en bedre måde at hylde et godt øko-æg på end ved at lave hjemmelavet pasta og pocheret æg? Nej vel. Her får du opskriften på en lækker, fyldig pastaret med lynstegt laks, hjemmelavet pasta, parmesanost og pocheret æg. 

Er du ny ud i pasta-kunsten, så frygt ikke - du får en udførlig gennemgang af, hvordan du kan lave god pasta helt uden en pastamaskine. Og når først du har styr på dejen, så tager pastaen ikke mere en 4 minutter at tilberede. God fornøjelse!

Udbytte
3 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
200 g Laksefilet
  Opskriftsgruppe (Hjemmelavet pasta)
3 Æg
300 g Tipo 00
1 knsp Salt
3 Æg (Pocheret)
  Parmesan (Revet)
Vejledning

Hjemmelavet pasta

Læg melet på køkkenbordet i en bunke, og form en lille fordybning i midten. Slå æggene ud heri og drys med salt. 

Pisk æggene sammen med en gaffel og saml melet med æggemassen. Brug gaflen så længe du kan, herefter tager hænderne over. 

Ælt dejen godt med håndrødderne - det tager 5 til 10 minutter. 

Dejen skal være glat på overfladen. 

Smør dejen med en smule olie, og pak den ind i film. Den skal hvile i minimum 30 minutter.

Drys mel på bordet og rul pastadejen ud herpå. Hos os foregår det med en kagerulle. 

Det kan være svært at få den tynd nok, men hvis du drysser kagerullen med mel og ruller dejen herpå, så kan det virke lidt som en pastamaskine. 

Forsæt til du er tilfreds med dejens tykkelse - det er vigtigt at pastaen ikke er for tyk. 

Skær nu strimler af din udrullede pastadej. Folder du dejen ind over sig selv, kan det være nemmere at skære den ud. Sørg for at have rigeligt med mel på pastaen, så den ikke klistrer sammen. 

Pastaen skal koges i 4 minutter i letsaltet, spilkogende vand - husk at gemme 1 dl. af kogevandet.

Imens tørsteger du pinjekernerne, så de er klar til når du skal servere. 

 

Laks

Tag laksen ud i god tid, drys med lidt salt og lad den stå på køkkenbordet i 15 minutter, før du steger den. 

Tag skindet af og steg laksen i 30-40 sekunder på hver side i smør og krydr med salt og peber.

Saml pasta, laks og pinjekerne i gryden med resten af pastavandet. 

Riv parmesan henover og server med et pocheret æg - her finder du en opskrift på pocheret æg

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pasta med lynstegt tun
Opskrift
Per Asmussen