fbpx Hjemmelavet lomo | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet lomo

Hjemmelavet lomo
Beskrivelse

Her er min udgave af den lækre, tørrede, spanske kødret lomo. Så spørger du nok: "Hvad er lomo?". Lomo er det filetstykke der sidder op af mørbraden. Normalt vejer det 1-1,5 kg på danske grise, men jeg har valgt at bruge udskæringen "Lomo" fra de spanske Iberico sortfodsgrise til denne opskrift. Kødstykket er noget mindre og vejede kun 700 gram.

Kødet blev sprængt i krydderiblandingen i 13 dage og tørmodnet i mit modningsskab i 6 uger.

Det tørrede kød er velegnet til pålæg, lige som parma- eller serranoskinke, eller som en del af en tapas. 

Udbytte
10 Portioner
Foreberedelsestid
313 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
1008 timer
Tid i alt
1321 timer, 20 minutter
Ingredienser
700 g Iberico Lomo (Kan erstattes af en svinekam uden svær)
20 g Rørsukker (Kan erstattes af muskovadosukker)
1 spsk Fennikelfrø
1 spsk Peberkorn
1⁄2 tsk Hvidløgspulver
1⁄2 tsk Chilipulver
1⁄2 tsk Timian
Vejledning

Rist dine peberkorn og fennikelfrø af på en pande. Placer dem på en kold pande uden fedtstof og skru helt op for den. Når de svagt begynder med at ryge, så er de klar.

Lomo

Bland de ristede peberkorn og fennikelfrø i en morter sammen med alle de andre ingredienser.

Knus blandingen godt sammen og du har nu den færdige krydderiblanding.

Masser krydderiblandingen godt ind i alle sprækker og rundt på kødet. Når det er gjort er kødet klar til at skulle sprænge i 2 uger. 

Lomo

Det kan gøres på 2 forskellige måder:
 

1) Vakuumpak kødet. Hvis det er metoden du vælger, skal du "bare" placere kødet i køleskabet og vente 14 dage.

2) Pak kødet i en plastikpose og sørg for at få mest mulig af luften med ud. Luk posen grundigt og gerne med en ekstra klemme eller elastik. Kødet skal placeres i køleskabet i 14 dage og du skal vende posen minimum én  gang pr. døgn. Væsken vil forsøge at trænge ud af posen, så det er vigtigt at din forsegling altid vender opad.

Lomo

Jeg vakuumpakkede min lomo og efter 13 dage kunne jeg ikke vente mere. Kødet var fast, så det var klar til at kunne tages ud.

Lomo

Kødet blev pakket ud og skyllet grundigt under rindende koldt vand. Det gør man for at stoppe sprængningen/smagsgivningen af kødet.

​​Lomo

En anden gang vil jeg snøre mit kød op med snor, da faconen blev lidt skæv. Det kunne dog rettes okay op efter sprængningen.

Kødet skal nu tørre og det kan man gøre ved hjælp af dry aging poser, modningsskab eller hænge det et sted hvor der er køligt, tørt og frostfrit. 

​​Lomo

Efter de 6 uger er kødet klar.

​​Lomo

Skær det i meget tynde skiver og server det til en tapas, på en pizza eller som pålæg.

Lomo

​​Lomo

Velbekomme.

Noter

Se hele processen her:

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier