fbpx ✅Hjemmelavet burger🍔 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet burger

Hjemmelavet burger
Sidst ændret:
Torsdag den 12. december, 2019 - 08:53
Beskrivelse

Julefrokost igår og lyst til snask i dag...? Eller måske bar ultimativ weekend comfortfood....? Uanset hvad, må hjemmelavet burger være svaret! 🤗

Denne her er med nemme, hjemmelavede burgerboller, saftig krydret hakkebøf og syltede rødløg.

Hakkebøffer har det med at blive lidt tørre og smagsløse, men til disse har jeg tilføjet æg og havregryn, der holder på fugten og desuden en masse krydderier, som giver smag.

Resultatet; en perfekt og saftig burgerbøf, som må være hele hemmeligheden bag en god burger 😄

Burgerboller og rødløg kan du lave selv, eller købe færdigt alt efter hvor længe du gider bruge. Uanset hvad, får du opskrift på det hele her 😘
 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 52 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Burgerboller (12 stk))
3 dl Vand (lunt)
50 g Gær
1 dl Yoghurt (naturel. Eller skyr)
450 g Hvedemel
1 tsk Salt
2 tsk Sukker
75 g Smør (blødt)
  Opskriftsgruppe (Hakkebøffer (4 stk))
500 g Hakket Oksekød (10-12 %)
1 Æg
2 spsk Havregryn
1⁄2 tsk Chili
1 tsk Paprika
1 tsk Oregano
1⁄2 tsk Peber
1 1⁄2 tsk Salt
  Opskriftsgruppe (Syltede rødløg)
1 1⁄2 dl Sukker
1⁄2 dl Hvidvinseddike
1⁄2 dl Kogende vand
Vejledning

Burgerboller

Oplæs gæren i vandet og put resterende ingredienser i.

Rør med dejkroge på håndmixer eller røremaskine i cirka 10 minutter.

Vend dejen sammen på meldrysset bord og sæt til hævning 30 minutter.

Form 12 boller og put på bageplade.

Tryk lidt flade, pensl med mælk og drys med sesamfrø.

Efterhæver 20 minutter og bages derefter ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er gyldne.

 

Hakkebøffer

Rør det hele sammen til en fars og lad den hvile 30 minutter på køl.

Form 4 bøffer, hak dem fint med en kniv på begge sider (så de ikk krymper sammen), steg på (grill)pande.

Put evt. 1 skive ost på de sidste par minutter.

 

Syltede rødløg

Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.

Læg dem i et skoldet glas.

Kog sukker, eddike og vand op i en lille gryde, til sukkeret er opløst.

Hæld den kogende lage over løgene, og lad dem trække i mindst 30 minutter.

 

Nu er det bar at samle din burger og fylde alt dit yndlingstilbehør i, fx bacon, salat, ketchup mv 🤗

Velbekomme!

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Brioche burgerboller
Opskrift
Anette
Hakkebøf
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Salater
Artikel
Redaktion
Bacon
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet ketchup
Opskrift
Anette