fbpx Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk

Hjemmelavet æbleskiver på kærnemælk
Sidst ændret:
Mandag den 16. november, 2020 - 15:12
Beskrivelse

Klassisk og enkle æbleskiver - præcis som min farmor lavede dem.

Æbleskiver er en af mine bedste barndomsminder og du kan bruge den som en basisopskrift, da den er relativ simpel.

Den kan varieres i mange retninger, f.eks. tilføj revet citronskal, 1 knivspidsfuld salt og små æblestykker.

Æbleskiver


Se en teaser til vores video hvor vi laver æbleskiver her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Sværhedsgrad
Udbytte
20 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
250 g Hvedemel
1⁄2 tsk Natron
1 tsk Kardemomme
100 g Smør (smeltet)
3 Æg (delt i både hvider og blommer)
1 spsk Sukker
10 g Smør (til stegningen)
Vejledning

Start med at blande de tørre ingredienser sammen i en stor skål: hvedemel, vaniljesukker, natron og kardemomme.

Del æggene i hhv. æggehvider og æggeblommer.

I en anden skål blandes de våde ingredienser: kærnemælk, smeltet smør og æggeblommer sammen.

Bland de våde ingredienser sammen med med de tørre og sæt det på køl.

Bland æggehviderne sammen med sukker og pisk det til en marengs (stiv og tyk).

Når marengsen er klar, kommes det op i dejen. Brug nu en dejskraber og vend det forsigtigt sammen. Nu hvor vi har brugt tid på at få pisket luft i ind i æggeblommerne, så er det vigtigt at det ikke slås ud når det røres sammen.

Når din æbleskivepande er varm, kommes der en lille klat smør i hvert hul og cirka 1/2 dl dej. Dejen må gerne gå til kanten.

Når der begynder med at komme stegeskorpe i bunden af æbleskiverne (typisk når den bobler i toppen af dejen. 

Brug en kødnål/strikkepind/træpind til at løfte/vende æbleskiverne, men kun halvvejs. Så kan du se om der mangler lidt dej i eller du kan evt. tilføre et lille stykke æble.

Vend dem nu hele vejen rundt, så du får den karakteristiske æbleskiveform (der lidt ligner en ufo). 

Lad dem stege til der er skorpe på hele vejen rundt og de er nu klar til servering.

Du kan med fordel tage de færdige æbleskiver og putte på en rist i ovnen (med et ildfast fad/bradepande med vand i stående under) ved cirka 150 grader almindelig ovn.

Server med flormelis og marmelade.

Æbleskiver

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier