Hjemmelavede snebolde

Hjemmelavede snebolde
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:26
Beskrivelse

Hjemmelavede SNEBOLDE!! 

Så blev det endelig december, og det skal selvfølgelig fejres!!

Herhjemme har vi et seriøst overforbrug af juleslik, men det er faktisk ret lækkert og nemt at lave det selv!! Jeg er selv ret vild med det endelige resultat på disse lækre snebolde, men hvem er ikke også vild med dobbelt-dyppede kugler - som man siger - #jegfinderselvud

Opskriften giver mellem 35-40 stk., afhængig af hvor store de bliver.
 

Sværhedsgrad
Udbytte
40 stk.
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
375 g Marcipan
200 g Flormelis (op til 250 gram)
2 spsk Likør (Grand Marnier, kan udelades)
1 tsk Appelsinskal (revet, kan udelades)
Vejledning

Ælt marcipanen let sammen med Grand Marnier og appelsinskal (begge kan udelades for den rene smag af marcipan).

Tril marcipanen til kugler á cirka 10-11 gram stykket.

Temperer chokoladen (smelt i mikroovn til arbejdstemperaturen er på 33-34 grader).

Dyp hver marcipankugle i chokolade, lad den dryppe af og placer på bagepapir. Gør det ved alle kuglerne lad dem sætte sig et par minutter.

Tag engangsgummihandsker på og fordel nu endnu et tyndt lag chokolade på kuglerne. Læg dem på bagepapir og lad det størkne helt.

Sigt flormelis i en skål/dyb tallerken, så der ikke er klumper af flormelis.

Dyp kuglerne i æggehvider, afdryp og vend dem i flormelis. Lad sneboldene sætte sig let. Efterrul sneboldene i hånden og tryk flormelis ind, så de bliver jævne og flot runde. Sneboldene kan holde sig et par dage uden for køl og en uges tid på køl.

God fornøjelse med det.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier