fbpx 🍖Helstegt svineskanke👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Helstegt svineskanke

Svineskanke
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 10:29
Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
7 timer
Tid i alt
7 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 fed Hvidløg (Kan undlades)
2 dl Hvidvin (Kan erstattes med rødvin)
5 dl Vand
25 g Smør
Vejledning

Snit dine grønsager groft og svits dem i smør, i den gryde eller fad du vil lave svineskanken i.

Svineskanke

Ris skindet i din svineskanke, uden at skærer ned i kødet.

Svineskanke

Sæt svineskanken ned til grønsagerne, og tilsæt hvisvinen og lidt ad vandet, hold vand tilbage, som kan tilføres løbende.

Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i varmluft i 6 timer, husk at overhælde skanken løbende med væske. Tilsæt mere vand efter behov.

Svineskanke

Når de 6 timer er gået, skrues ovnen op på 200 grader i ca. 30 min til sværene er sprøde.

Tag fadet ud af ovnen og tag skanken op ad fadet og lad den hvile, mens der laves sovs af stegefond og grønsagerne.

 

Noter

Til denne ret laver vi ofte spazle eller kartofler af forskellig slags.

 

Denne ret er super, til kolde vinterdag. Den passer stort set sig selv og giver dig god tid til at slappe af og evt. nyde en tur på kælkebakken med ungerne.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier