fbpx 🥩Helstegt oksemørbrad👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad
Underrubrik
Serveret med bearnaisekartofler og hvidløgstegte champignon
Beskrivelse

Helstegt oksemørbrad er en sand weekend-klassiker. Det er en oplagt ret, som du nemt kan hive ud af Ìrmet, nür familien skal samles, eller I für gÌster pü besøg. 

Oksemørbraden anses for at vÌre den møreste og mest delikate udskÌring pü kvÌget, og sü er den tilmed nem at gü til og tilberede i ovnen eller pü grillen. Du kan servere alt lige fra friske salater og dressinger til tungere kartoffelretter og Ìgte saucer til det her stykke kød. 

Herunder für du opskriften og en udførlig gennemgang af, hvordan du trin for trin gür til mørbraden og sikrer, at den bliver veltilberedt.

God fornøjelse!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Oksemørbrad)
1 Oksemørbrad (omkring 1,2 kg.)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Bearnaise kartofler)
2 kg Kartofler (tilpas mĂŚngden)
  Bearnaise (købt fĂŚrdig)
500 g Champignon
3 fed Hvidløg
1 bdt Persille
Vejledning

Oksemørbrad

TÌnd din ovn pü 1800 grader - det afhÌnger af ovnen. 

Start med at afpudse oksemørbraden for fedt og sener. 

Krydder kødet med salt og peber. Ønsker du at give kødet lidt ekstra smag, kan du vÌlge at krydre kødet med frisk timian, rosmarin eller hvidløg.

Brun kødet af pü grill-pande, almindelig pande eller i en stegegryde i smør og olie i 5-6 minutter - et par minutter pü hver side.

SÌt derefter mørbraden i ovnen med et stegetermometer i midten af kødet. Steg den til en centrumstemperatur pü 56-60 grader. Det tager 20-25 minutter.  

Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind, da den vil stege videre.

SkĂŚr ud og server!
 

Bearnaise kartofler

Kartoflerne skrĂŚlles og skĂŚres i skiver. Gerne pĂĽ et mandolinjern.

Herefter puttes de i en gryde og koges cirka. 10 minutter i let-saltet vand.

Herefter hÌldes kartoflerne i et ildfast fad og overhÌldes med din yndlings bearnaise. Det skal vÌre en købe-bearnaise, hvis du bruger en hjemmelavet sauce, sü vil den skille i ovnen.

Til sidst smuldres der bøffelmozzarella hen over bearnaisen.

Retten stilles i ovnen ved 200 grader varmluft.

Den skal tilberedes indtil osten er gylden. Det tager cirka. 25-30 minutter.

Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter før den serveres.
 

Stegte champignon

Rens champignon og skĂŚr dem i kvarte.

Steg dem i olie ved høj varme.

Pres hvidløgene ud over champignonerne og lad det stege med.

Grovhak persillen og drys over champignonerne!

Velbekomme

Oksemørbrad i ovn

 

Bearnaise kartofler

 

 

Stegte champignon

Noter

Temperaturer og tilberedning oksemørbrad:

  • Rød/rosa: 55-60 grader
  • Svagt rosa: 60-65
  • Gennemstegt: over 65. Her vil kødet typisk blive tørt. 

HUSK: Jo højere temperaturen er i din ovn, desto mere vil centrumstemperaturen stige i kødet i minutterne, efter det er taget ud af ovnen. 

TIP: Det er ikke nødvendigt at lade oksemørbrad hvile, da kødet ikke bliver mere mørt, saftigt eller smagsfuldt, hvis det für lov at ligge. Hvis du vil lade det hvile inden det skal serveres, skal det ikke pakke sind, da det sü vil stege videre. 

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Mørbrad
Artikel
Per Asmussen
Sous Vide Dry Aged Oksemørbrad
Opskrift
Per Asmussen
Oksemørbrad i ovn
Opskrift
Anne Mette Autzen