fbpx 🐟Havtaskekæber sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Havtaskekæber sous vide

Havtaskekæber sous vide
Sidst ændret:
Torsdag den 13. juni, 2019 - 14:46
Beskrivelse

Saftige og møre havtaskekæber sous vide.

En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder!

Havtasken er en op til 2 meter lang fisk med et næsten abnormt stor hoved og et meget stort gab. Den lever i det nordøstlige Altanterhav og omtales af mange som verdens grimmeste fisk.

Hvad havtasken dog ikke vinder på udseende, vinder den på delikatessebarometeret: Havtaskekæber er super lækre, for eksempel enten grillet, stegt eller dampet - men som med så mange andre ting, satte jeg mig for at teste, hvordan den gør sig med sous vide-metoden.

Tilberedt, som jeg gjorde her, blev fisken blød men fast med et let bid og mindede om kammusling i sin konsistens. Smagen var ligeledes hen af skaldyr, men med en markant smag af havtaske - helt utroligt lækker! 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
Vejledning

Start med af gourmetsalte havtaskekæberne i 20 minutter. Dette gøres for at trække væske ud af fisken, og gøre kødet mere fast. Normalvis gourmetsalter jeg i cirka 30 minutter, men fordi havtaskekæberne er så små, nøjedes jeg i dette tilfælde med 20 minutter.

Forbered i mellemtiden dit sous vide-apparat og sæt temperaturen på 50 grader. Kog evt. vandet på en vandkedel og hæld det i karret med varmt vand fra hanen.

Efter gourmetsaltningen skylles fisken fri for salt under den kolde hane.

Tør fisken godt.

Kom fisken i en vakuumpose.

Vakuumpak havtaskekæberne.

Placér de vakuumpakkede kæber i dit sous vide-apparat.

Tilbered i 25 minutter.

Servér.

Havtaskekæber sous vide

Noter

Hvis du har havtaskehaler, skal disse tilberedes sous vide ved 55 grader i 30 minutter.

Læs også
Laks sous vide
Opskrift
Gæsteindlæg
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:



Sociale medier