fbpx Havregrynskager 🍪 | opskrifter | GastroFun.dk

Havregrynskager

Havregrynskager
Underrubrik
Lækre, lette havregrynskager
Beskrivelse

Verdens nemmeste småkager!

Lækre og lette småkager, der næsten smelter på tungen. Når havregryn bages i ovnen, får de en helt særlig, let nøddeagtig smag. 

Disse havregrynskager er så nemme og hurtige at bage, at hele processen kan klares på en halv time. Perfekte til uventede gæster. 

Udbytte
30 Stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
75 g Smør
120 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker)
75 g Havregryn (finvalsede)
1 Æg
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt (fint salt)
1 spsk Hvedemel
Vejledning

Smelt smørret.

Rør sukker, havregryn og smeltet smør sammen i en skål (brug en ske).

Pisk ægget sammen og tilsæt det til dejen. Bland det hele godt.

Rør hvedemel, bagepulver, vanillesukker og salt i i dejen. 

Brug to teskeer til at sætte klatter af dejen på en bageplade med bagepapir. Husk god afstand mellem hver kage, da de flyder meget ud. 

Bag kagerne ved 180 grader varmluft i cirka 5-6 minutter.

Lad kagerne afkøle på en rist.

Noter

Tilsæt evt. lidt fintreven citronskal til dejen, hvis du vil have en lidt anderledes småkage.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier