fbpx ✅Havreboller med tunsalat | opskrifter | GastroFun.dk

Havreboller med tunsalat

Havreboller med tunsalat
Sidst ændret:
Søndag den 29. december, 2019 - 09:00
Beskrivelse

Dejlig sund og nærende hverdagsret: Tunsalat med hjemmebagte boller og spidskål.

Bortset fra lidt hævetid, så er retten nem at gå til og kræver ikke det store arbejde.

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10". Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende om opskriften: "Super til madpakken".

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Havreboller (10 stk.))
4 dl Vand (lunkent)
25 g Sukker
1 tsk Salt
200 g Mel (hvidt hvedemel eller ølandshvedemel)
1 dl Havreklid
1 dl Havregryn (grovvalsede)
  Opskriftsgruppe (Tunsalat (1 portion))
50 g Bladselleri (finthakket)
10 g Forårsløg (finthakket)
1 ds Tun (i vand - afdryppet)
50 g Skyr
20 g Majs
20 g Ærter
2 spsk Dild (hakket)
1 spsk Citronsaft
1 spsk Kapers
150 g Spidskål (skåret i både)
Vejledning

Havreboller

Brug røremaskine.

Rør gæren ud i vand.

Tilsæt salt og sukker.

Tilsæt mel, og lad maskinen røre på hastighed 2 i ca. 10 minutter.

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Varm ovnen op til 225 grader varmluft.

Sæt 10 boller med 2 skeer.

Kom olivenolie over bollerne, fx med spray eller pensel.

Bag dem i 20-30 minutter i midten af ovnen.
 

Tunsalat

Rør alle ingredienserne sammen.

Smag til med salt og peber.

Spis hele tunsalaten.

Spis 1 portion tunsalat i en bolle, og det, du ikke kan få plads til i bollen, må du spise ved siden af.

Skær kålen i både, og spis som snack ved siden af.

Kilde

Plus 40 minus 10

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10"

Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Salater
Artikel
Redaktion
Havregrødsboller
Opskrift
Anette
Tunmousse
Opskrift
Cantona
Tunmousse uden smør
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier