fbpx Hakkebøf af dry aged oksekød | opskrifter | GastroFun.dk

Hakkebøf af dry aged oksekød

Hakkebøf af dry aged oksekød
Beskrivelse

En god hakkebøf går man sjældent galt i byen med.

Nøglen til at få dem stegt helt perfekt er kun at vende dem en gang og lad dem hvile bagefter.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
38 minutter
Ingredienser
400 g Hakket Oksekød (Krogmodnet i 60 dage)
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Sørg for at kødet er taget ud af køleskabet i god tid, gerne 30 minutter før. 

Det gør at kødet steger, frem for at koge hvis det er for koldt når det rammer en varm pande. 

Brug kød der minimum har en fedtprocent på 8 %, så behøver du ikke fedtstof på panden.

Form bøfferne til hakkebøffer og lad dem hvile på køkkenbordet i 30 minutter.

Tænd en pande på høj varme og læg bøfferne på.

Når de er på panden, skru så ned til middelhøj varme og tilbered dem i 3 minutter.

Vend bøffen og giv dem 3 minutter mere.

Tag dem af panden og krydr med flagesalt og peber fra kværn.

Lad dem stå og hvile (udækket) i 2-3 minutter inden servering.

Hakkebøf af dry aged oksekød

Hakkebøf af dry aged oksekød

Noter

Da kødet er krogmodnet, er der mindre væske i det frem for "normalt" vådmodnet kød.
Derfor tilbereder vi bøfferne i ét minut mindre på hver side end vi plejer.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier