fbpx 🥕Gulerodsskum👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Gulerodsskum

Gulerodsskum
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 09:44
Beskrivelse

En perfekt appetizer med overraskende smag og tekstur.

En smagfuld mandaringranité med et ultralet gulerodsskum, krydret med kardemomme og timianblade.

Enkel, forfriskende og ikke mindst virkelig lækker!

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
26 timer
Ingredienser
Vejledning


Forberedelse


Mandarin granité

Placer mandarinjuicen i en beholder med bred åbning, så du nemt kan få adgang til saften med en sprøjte efter dekanteringen.

Lad mandarinjuicen stå i køleskabet i minimum 24 timer, så den har tid til at bundfælde sig. 

Tag forsigtigt juicen ud af køleskabet.

Ved hjælp af en sprøjte suges den klare væske væk fra saftens top. Fjern det hele, så du til sidst har en koncentreret mandarinjuice.

Frys den koncentrerede mandarinsaft i en lille, flad beholder.

Efter et par timer kan du lave en "slush ice" af det frosne mandarinkoncentrat. Brug en gaffel til at røre rundt i juicen med.

Sæt væsken tilbage i fryseren.


"Gulerodsskum"

Hæld saften i en høj, aflang beholder.

Drys sojalecithin  på toppen.

Dæk halvdelen af beholderen med plastfolie for at forhindre saften i at sprøjte ud.

Opbevar gulerodsjuicen i køleskabet, til du skal servere for dine gæster.

 

Samling af din appetizer:

Tag gulerodsjuicen fra køleskabet og lav gulerodsskum  ved at blende saften.

Brug en stavblender og hold den halvvejs nede i væsken, så der blendes luft ned i juicen.

Lad gulerodsskummet hvile i 1 minut, før du bruger det.

Tag den frosne mandarinkoncentrat ud af fryseren.

Brug en gaffel til at gøre den bød igen og placer et par skefulde nederst i hvert serveringsglas.

Tilføj en knivspids stødt kardemomme og 3-4 timianblade.

Brug en hulske og placer en passende mængde gulerodsskum på toppen af den frosne mandarinkoncentrat.

Pynt med et par timianblade pĂĄ toppen.

Server straks

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier