fbpx ✅Grydebrød med surdej🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej
Sidst ændret:
Mandag den 15. juni, 2020 - 10:07
Beskrivelse

SE NU LIGE DET HER BRØD!! 🤩🤩 Jeg er skide glad og mega stolt! 👏🏼👏🏼

Er styks grydebrød lavet med surdej og UDEN gær - det er sygt nice 😄😄

Og så er det virkelig smukt! Hvem skulle have troet af er brød kunne være SÅ pænt?! 😍😍

Ps: og så skal der kun 4 ingredienser til dejen!!
 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
55 minutter
Hviletid
7 timer, 10 minutter
Tid i alt
8 timer, 35 minutter
Ingredienser
150 g Surdej (aktiv)
650 g Hvedemel
2 tsk Salt
5 dl Vand
Vejledning

Start med at lave denne dej om aftenen for at bage brødet om morgenen! Eller omvendt!

Bland alle ingredienser sammen og kør dejen på røremaskine i 8-10 minutter.

Dejen skal ikke være fast, men skal netop kunne samle sig, når der skrues op for hastigheden.

Slukker man maskinen skal dejen gerne flyde sammen igen.

Lad dejen stå på køkkenbordet natten over.

Tænd ovnen om morgenen på 250 grader og stil en støbejernsgryde eller en stegeso i ovnen til opvarmning.

Når ovnen er helt varm tages gryden ud.

Kom evt. en lille ske olie i bunden og slyng rundt.

Hæld dejen i gryden, kom låg på og giv den 30 minutter i ovnen ved 250 grader varmluft.

Tag gryden ud, skru ned på 220, tag låget af og giv brødet yderligere 20-25 minutter.

Vend brødet ud på en rist til afkøling inden det skæres og spises!

Rigtig god fornøjelse med det!

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Surdejsbrød med et fint øre og snittet mønster
Opskrift
Mette_poweredbyflour
Surdejsbrød i gryde med stjerne mønster
Opskrift
Sofie Tilgaard
Grydebrød i stegeso
Opskrift
Anette
Gærbrød i Römertopf
Opskrift
Thomas
Surdejsbrød
Opskrift
Anette
Hvedesurdejsbrød
Opskrift
Anette
Surdejsbrød
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier