fbpx ✅Grovboller🥖 | opskrifter | GastroFun.dk

Grovboller

Grovboller
Beskrivelse

Disse dejlige grovboller/grovflutes er lavet ud fra "Tøm køleskabet" princippet.

Jeg kalder dem for "Tøm skuffen boller", men det bliver de ikke mindre velsmagende af.

Nærmest alle meltyperne/havregryn kan erstattes af andre i opskriften, det handler "bare" om at dejen skal æltes godt igennem.

Nøglen til at få succes med grovere brødtyper er at man sørger for at dejen forbliver ret våd.

Udbytte
10 stk.
Foreberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
2 timer, 2 minutter
Ingredienser
3⁄4 pk Gær
7 dl Vand (Gerne 37 grader)
2 spsk Salt
2 spsk Sukker
1⁄2 dl Olie (Smagsneutral)
100 g Havregryn
100 g Grahamsmel
100 g Tipo 00
500 g Hvedemel (Cirka)
Vejledning

Jeg bruger gerne en røremaskine til mit bagværk.

Det gør at jeg kan ælte dejen i længere tid og få en masse luft ind i den.

Bland gær, vand, salt og sukker i røreskålen og rør det godt sammen. 

Tilsæt olie og havregryn og rør det godt igennem.

Tilsæt grahamsmelet og rør det godt igennem.

Tilsæt tipo 00 melet  og rør det godt igennem.

Til sidst kommes hvedemelet i lidt af gangen indtil dejen slipper siden af røreskålen.

Kom et viskestykke over skålen og lad det hæve i 1 time. Hævetiden kan sagtens ændres så den passer til din dag, jeg synes dog at den skal have minimum 30 minutter og maksimum 2 timer.

Drys mel på dit køkkenbordplade og form 10 boller af dejen.

I stedet for 10 stk. boller, kan du tage 2 stykker dej og lave flutes af dem.

Kom bollerne (og evt. flutes) på en bagepapirsbeklædt bageplade og læg et viskestykke henover.

Lad dem hæve i 30 minutter.

Bag dem i ovnen ved 210 graders varmluft i 10-12 minutter.

Normalt pensler jeg mine boller/flutes med enten æg, vand, mel eller yoghurt - det glemte jeg dog her.

Grovboller

Grovboller

Grovboller

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier