fbpx ✅Groft franskbrød🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Groft franskbrød

Groft franskbrød
Sidst ændret:
Tirsdag den 21. januar, 2020 - 13:04
Beskrivelse

Mit bud på et lækkert surdejsfranskbrød.

Min surdej suppleres op med en smule gær og æltes med fuld kraft på min røremaskine.

Meltypen jeg har brugt var fuldkornshvedemel, så det var dejlig groft.

Har du adgang til fuldkornsmel, så kan du erstatte det af f.eks. 400 gram rugmel og 600 almindelig hvedemel.

Groft franskbrød

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
7 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
8 timer
Ingredienser
5 g Gær
7 dl Vand (37 grader)
2 dl Surdej
1 spsk Groft salt
1⁄2 dl Olie
Vejledning

Opløs gæren i vandet, tilsæt surdej, olie og salt.

Ælt melet i og lad røremaskinen køre i minimum 15 minutter på max hastighed.

Lad dejen hæve tildækket i 6 timer ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over midten sig selv 5-6 gange.

Placer dejen i en brødform eller hævekurv og lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.

Varm ovnen op til 250 grader varmluft med en bageplade i ovnen. 

Brødet bages i midten af ovnen.

 

Bruges der hævekurv, vendes brødet ud på en varm bageplade med bagepapir, der ligge et par dybe snit i brødet, inden brødet sættes i ovnen og bage. Først 10 minutter ved 250 grader varmluft, efterfuldt af 20 minutter ved 230 grader varmluft, når tiden er gået sættes brødet til afkøling på en bagerist.

Bages brødet i brødform, ligges der et par dybe snit i toppen af brødet hvor efter formen placeres på en varm bageplade og bages 10 minutter ved 250 grader, efterfuldt af 20 minutter ved 230 grader.

Brødet vendes ud af formen og sættes til afkøling på en bagerist.

Groft franskbrød

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Franskbrød af Ølandshvede
Opskrift
Anette
Franskbrød
Opskrift
Anette
Surdejsbrød
Opskrift
Anette
Hvedesurdejsbrød
Opskrift
Anette
Hjemmelavet surdej
Opskrift
Anette
Røremaskine
Artikel
Redaktion