fbpx Godt brød | opskrifter | GastroFun.dk

Godt brød

Godt brød
Underrubrik
Stjernekokkens opskrift
Beskrivelse

I vores evige jagt efter at få det gode mad hjem i de private køkkener, har vi fået denne lækre brødopskrift fra Steffen Villadsen, køkkenchef hos en af landets bedste restauranter Molskroen. Han har arbejdet på opskriften de sidste 3 år og er glad for at kunne dele den med danskerne.

Da brød er en essentiel del af en god restaurantoplevelse, er det noget der er stor fokus på hos dem på restauranten. 

Foreberedelsestid
9 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
9 timer, 25 minutter
Ingredienser
3 l Vand
1 kg Speltkerner (Fermenterede)
1 kg Surdej
130 g Salt
100 g Sukker
1900 g Durum mel (Durum fino )
3200 g Tipo 00
Vejledning

Bland alle ingredienserne sammen i en røreskål.

Kør dem på en røremaskine på fuld hammer i 15 minutter. 

Lad dejen koldhæve natten over i hævekurv.

Dejen skal ud og stå på køkkenbordet (ved stuetemperatur) 1 time inden bagning.

Bag brødet ved 255 grader i 12 minutter med stød-damp*.

og herefter:

180 grader i 12 minutter.

Godt brød

Godt brød

Noter

*Stød damp er en funktion i Rational ovne, hvor der sendes små stød af damp ind i ovnrummet.

 

Tip fra Steffen:

Hvis man ikke stoler på sin surdej, så kan man komme 50 gram gær i opskriften også.

Hvis man ikke kan fremskaffe/lave fermenterede speltkerner, så kan man bruge almindelige speltkerner. De skal dog koges og afkøles først. Smagen bliver dog lidt anderledes, da der er mere syre i de fermenterede.

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier