Glutenfri rugbrød med kerner

Glutenfri rugbrød med kerner
Sidst ændret:
Fredag den 21. februar, 2020 - 11:20
Beskrivelse

Det er svært at finde et lækkert kernerugbrød der er glutenfrit. Vores opskrift er super lækker og nemt at lave.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 l Vand (Cirka 40 grader)
20 g Carob
75 g Hørfrø
30 g Sesamfrø
80 g Boghvede (Hele)
165 g Boghvede (Knækkede)
140 g Rismel
3 tsk Groft salt
  Olivenolie (Til penslingen)
Vejledning

Start med at røre vand, loppefrøskaller, carob, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, knækkede- og hele bogkerner sammen. Brug gerne en røremaskine til det.

Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur og giv derefter dejen et par minutter på røremaskinen igen.

Tilsæt hirseflager, rismel, boghvedemel og groft salt og rør det igen igennem i et par minutter på røremaskinen.

Glutenfri rugbrød med kerner

Hæld massen i en 28 cm lang rugbrødsform der enten er beklædt med bagepapir eller smurt i olie.

Glutenfri rugbrød med kerner

Smør toppen af brødet med et tyndt lag olivenolie og bag det i 70 minutter ved 170 grader almindelig ovn.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier