fbpx ✅Ghee af hjemmelavet smør | opskrifter | GastroFun.dk

Ghee af hjemmelavet smør

Ghee af hjemmelavet smør
Sidst ændret:
Tirsdag den 28. maj, 2019 - 14:13
Beskrivelse

Ghee er klaret smør, hvor kun den rene smørolie er tilbage, efter at smørrets indhold af mælkeprotein, laktose og vand er næsten helt fjernet.

I denne opskrift laves ghee'en af hjemmelavet smør, hvilket er smart, da dette smør ikke indeholder salt, der skal fjernes.

Ghee er fantastisk at stege i, da det kan tåle høje temperaturer uden at branke.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
Vejledning

Hjemmelavet smør:

Kom fløden i røremaskinens skål og sæt maskinen til at piske fløden, til den bliver til smør. Det tager mellem 15 og 20 minutter.

Alternativt kan du bruge en elpisker - det er ligeså effektivt, men kræver naturligvis at du holder piskeren manuelt under hele processen. 

Kom massen i et rent klæde og læg det i en sigte. 

Pres overskydende væske ud af smørret. 

Det, der er tilbage i klædet, er smørret. Det kan tilsættes salt og bruges, som det er, eller du kan gå videre i opskriften og bruge smørret til ghee.  

 

Ghee:

Skær smørret i tern og kom det i en gryde.

Varm op ved middel varme, indtil smørret er smeltet.

Skru ned for varmen og lad smørret småkoge i 8-10 min. Rør ikke rundt imens.

Efter et par minutter vil der dannes et hvidt skum, der kan skummes af efterhånden.

Efter cirka 15 minutter vil “smørret” (smørfedtet) vil være gyldent og have et lag af hvide “skorper” på overfladen. Nu er smørret klaret.

Hæld forsigtigt smørfedtet over i en anden beholder, uden at bundfald og overfladerester kommer med. Eller: Lad smørret køle af, så fedtet stiver og kan fjernes fra den flydende valle (vand og proteiner).

Hæld din ghee i et glas og opbevar den i køleskabet.

Læs også
Smør - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Ghee
Opskrift
Anette
Ghee (Klaret smør)
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier