fbpx ✅Gammeldags oksesteg🍲med perleløg | opskrifter | GastroFun.dk

Gammeldags oksesteg med perleløg

Gammeldags oksesteg med perleløg
Sidst ændret:
Onsdag den 16. september, 2020 - 12:27
Beskrivelse

Gammeldags oksesteg med mos, gremolata og smør stegte perleløg.

Dette er bare en gammel klassiker, som man aldrig går galt i byen med.

Hjemme hos os er det en af livretterne, vi nyder at få det til aftensmad!

Kødet bliver så lækkert mørt og der er smag for alle pengene.

Herudover syntes vi det er super nemt at gå til og er faktisk nemmere at lave end man umiddelbart tror.

I får her opskriften på en klassiker som bare er en favorit hos mange.

Håber I har lyst til at prøve den.

Gammeldags oksesteg med perleløg

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 40 minutter
Tid i alt
2 timer, 50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Oksesteg)
1250 g Oksetykkam (snøret - størrelsen betyder ikke det store)
2 Løg
2 fed Hvidløg
2 dl Rødvin
4 dl Bouillon (okse)
1 pk Perleløg (glas)
  Timian (lidt)
  Opskriftsgruppe (Kartoffelmos)
1 kg Kartofler
100 g Smør
1 1⁄2 dl Mælk
  Opskriftsgruppe (Gremolata)
1 bdt Persille
2 fed Hvidløg
1 Citron (kun skallen)
Vejledning

Oksesteg

Gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg skrældes og hakket i mindre stykker.

Stegen brunes af i gryden (som kan komme i ovnen med låg på).

Stegen tages herefter op og grøntsagerne steges af.

Rødvin hældes på og reduceres ca. 50 % ind.

Stegen kommes tilbage og lægges oven på grøntsagerne.

Oksebouillon, laurbær og timian kommes ved og det krydres med salt og peber.

Sæt nu det hele i ovnen på 180 grader 1.5 til 2 timer til den er mør.

Hold øje med den ikke koger tør (tilføj lidt ekstra bouillon om nødvendigt).

Stegen tages op og sovsen sigtes og jævnes med lidt maizena om nødvendigt.

Perleløgene steges på en pande med smør på i cirka 5 minutter til det har taget lidt farve.

Krydr med salt og peber

 

Kartoffelmos

Kartoflerne skrælles og koge i usaltet vand til de er møre, vandet hældes kartoflerne.

De moses hvorefter smør og mælk kommes i.

Smag til med salt og peber

 

Gremolata

Persille og hvidløg hakkes hvorefter det blandes sammen med citronskal, vand, salt og peber.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Gammeldags oksesteg
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Tykkam sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier