fbpx ✅Galette🥧med🍏æble og pekankaramel | opskrifter | GastroFun.dk

Galette med æble og pekankaramel

Galette med æble og pekankaramel
Sidst ændret:
Mandag den 12. oktober, 2020 - 09:45
Beskrivelse

Æble & pekankaramel Galette.

Galette er en skøn og nem måde at spise kage efter årstiderne:

  • Om sommeren kan Galette fyldes med jordbær - rabarber - kirsebær el. ferskner.
  • Om vinteren er den lækker med varme krydderier og frugter som pære, æbler, blommer eller græskar så godt i en Galette.

Du behøver ikke en form, og den er hurtig at lave

Det er dét der gør det hele så nemt

Ingredienser
2 Æbler (store og skåret i skiver)
3 dl Mel (+ lidt til udrulning)
120 g Smør
1 1⁄2 dl Sukker
1 tsk Stødt ingefær (kan udelades)
1 tsk Bagepulver
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Pekankaramel)
1 dl Sukker
10 g Smør
1 dl Fløde
  Pekannødder (1 håndfuld - hakket )
1⁄2 tsk Vaniljesukker
1 tsk Kanel
Vejledning

Alle tørre ingredienser blandes.

Smørret smuldres i melet og saml dejen med ægget.

Lad den hvile på køl 20 minutter inden du ruller ud.

Imens laves karamellen med pekan:

Smelt sukkeret og tilsæt smørret og dernæst fløde.

Lad karamellen koge 3-4 minutter.

Tilsæt nødderne, vanilje og kanel.

Lad den køle lidt.

Dejen rulles ud og fordel æbler derpå.

Fold kanten og hæld pekankaramellen over.

Bag Galetten i cirka 20 minutter ved 180° varmluft.

Serveres på fransk manér med is eller en frisk pisket flødeskum er også fantastisk til.

Noter

Pissst ! Der ligger en tidligere opskrift på Galette med ferskner og mandelmel. Tjek den lige ud✌🏼

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier