fbpx Pølsehorn og pizzasnegle 🍕 | opskrifter | GastroFun.dk

Gærdej

pølsehorn og pizzasnegle
Underrubrik
Perfekt til pølsehorn og pizzasnegle
Sidst ændret:
Onsdag den 27. februar, 2019 - 11:34
Beskrivelse

Perfekt til madpakken eller en tur ud i det fri

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
5 dl Vand (Lunken)
5 g Tørgær (Hvis alm. Gær brug 25g)
15 g Sukker
20 g Olie
80 g Havregryn
500 g Hvedemel
Vejledning

Bland vand, gær, sukker, groft salt og olie i en skål.

Rør havregryn og sesamfrø ud i blandingen, tilsæt hvedemelet lidt da gangen. Brug evt. En rørmaskine.

Når dejen er godt mættet med mel, vend dejen ud på bordet og ælt, til du har en smidig dej. Den må ikke klister til dine finger.

Sæt dejen til at hæve i en skål med et klæde over. Hvis du har en badehætte, så brug den. Ved at bruge en badehætte skabes der et god hæveforhold i skålen. Lad dejen hæve i 30 min.

GærdejNår dejen har hævet, er den klar til brug.

Brug dejen til pølsehorn, med lidt ketchup inden i eller tag resterne fra kødsovsen og lad nogen lækre pizzasnegle til madpakken eller til en tur ud i det fri med ungerne.

Pølsehorn

Pizzasnegle

Noter

Lad altid dejen efterhæve, inden den bages. Og bag dem ved 210 grader i 10-15min i varmeluft ovn

Når jeg bager pølsehorn til vores lille pige, laver jeg dem altid små og med partypølser, da der ikke er skind på. 

For at gøre dem sjove i madpakken deler jeg pølserne i 3 stk. Så er de lige til at hapse i farten.

Pizzasneglende kommer til tider i en muffinsform, så hæver de sig høje i stedet for at flade ud. 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier