Frøsnappere med pikantost

Indsendt af Ronnie tir, 06/02/2018 - 10:48
Underrubrik
Frøsnappere som er bagt med pikantost
Billede
frøsnappere med pikantost
Udbytte
15 Stk
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
75 g smør (Blødt ved stuetemperatur. )
1 dl mælk
1 dl vand
1⁄2 pk Gær (Tærgør kan bruges)
1 tsk salt (Ved groft salt, beregn lidt mere)
2 tsk sukker
2 Æg (Et af dem er til pensling af dejen)
500 g hvedemel
150 g flødeost (F.eks. pikant eller efter ønsket smag)
Vejledning

Bland og ælt dejen

Hvis du bruger tørgær så bland det sammen med melet. Hvis du bruger vådgær, opløses det i vandet og der tilsættes sukker og mælk.

Bland det ene æg i dejen sammen med en ca. 1/3 af melet.

Rør det sammen og tilsæt salt og endnu mere mel indtil dejen begynder at blive fast. Tilsæt smør og resten af melet og ælt det godt igennem i ca. 10 minutter.

Juster med vand så dejen bliver glat. Den må godt blive lidt klistret, men den skal rulles ud når den har hvilet så den må ikke være for våd.

Læg film, badehætte eller et fugtigt viskestykker over skålen og lad dejen hvile i 20-30 minutter.

Formning af frøsnapperne

Rul dejen ud til en rektangel der er ca. 30 cm. højt og så dejen er ca. 5mm tyk.

Smør flødeost ud på hele overfladen efter du lige har hældt overfladevæsken fra osten. Laget kan du selvfølgelig tilpasse efter hvor meget de skal smage af krydderierne i flødeosten. Et tyndt halvgennemsigtigt lag giver en svag smag og et dækkende lag giver en tydeligere smag.

Her skulle jeg bruge mere end jeg først regnede med for at give en smag, jeg lagde mærke til.

Fold den side der ligger længst fra bordkanten ind over den anden, så ostelaget ligger dobbelt og brug et pizzahjul eller lignende til at skære dejen ud i ca. 15 strimler lodret.

Strimlerne pensles med æg på begge sider og den ene side dyppes i sesam mens den anden dyppes i blå birkes.

Herefter snoes frøsnapperen to gange (sammenlagt en hel omgang) og lægges på bagepladen. Tryk dem let ned hvor snoningen er, hvis du ikke vil have dem for høje.

Lad dem stå et lunt sted og hæve i ca. 30 minutter før de bages i ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader stillestående luft. Jeg anbefaler varmluft for at få en lækker skorpe.

Færdigbagte frøsnappere
Her er de færdigbagte frøsnappere. Jeg har kun brugt blå birkes på disse, da jeg derfor kan kende dem der er med forskelligt indhold.

De varme frøsnappere tages ud og afkøler mindst lige så længe som de har bagt før de er klar til at blive spist.

Noter

De egner sig fint til at gemmes eller fryses, men det anbefales at de får en hurtig tur i ovnen før de spises, så skorpen bliver sprød igen.

Jeg lavede en portion med Buko pikantost og Buko chiliost og begge blev gode. Jeg foretrækker Buko over Philadelphia pga. konsistensen. Det får jeg ikke penge for at sige :-)

De to slags flødeost jeg har brugt i denne opskrift

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier