fbpx Franske Makroner | opskrifter | GastroFun.dk

Franske Makroner

Lækre franske makroner
Underrubrik
Makroner bages med mandelmel og er derfor glutenfri :)
Sidst ændret:
Søndag den 22. marts, 2020 - 10:43
Beskrivelse

Jeg har lige lavet de her utroligt lækre macarons cookies med pebermynte og chokolade ganache; de var et kæmpe hit!

Man siger at franske makroner kan være ret svære at lave. Men de her er faktisk relativ nemme at få rigtige, man kan godt sige at de er idiotsikre - det kan dog være dejligt med en hjælpende hånd til at fylde dejen i sprøjteposen.

 

Sværhedsgrad
Udbytte
20 stk.
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
100 g Mandelmel
1 dl æggehvider (cirka 3 æg, men mål helst i deciliter)
1 strejf Salt
  Frugt farve (jeg elsker mynte, så jeg valgte selvfølgelig at farve småkagerne grønne)
  Mynte (jeg valgte at købe peber mynte ekstrakt, da der endnu ikke vokser min yndlings chokolade mynte i min have)
1⁄2 dl Piskefløde
100 g Mørk chokolade (jeg synes at 60% kakao er perfekt til det her, pga de søde småkager)
50 g Smør
  Mynte (jeg tog også lige nogle dråber i ganachen fordi jeg er helt vild med mynte)
Vejledning

1. Sigt mandelmel og flormelis sammen. (Mandelmel kan godt være lidt groft i det, så derfor synes jeg lige det er nødvendigt at sigte det, for at få den helt rigtige konsistens)

2. Pisk æggehviderne med salt og tilsæt sukker lidt ad gangen. Du ved at det er færdigpisket, når du kan vende skålen på hovedet uden det at falder på køkken gulvet. Tilsæt derefter nogle dråber af frugtfarve og smag.

3. Vend de piskede æggehvider i mel blandingen. Hvis du er usikker på tykkelsen, kan du eventuelt tage noget op med en ske og lave en klat - laver den toppe, må du vende lidt mere i dejen (IKKE PISK)

4. Nu kommer vi til den del, hvor du må ringe til en livline og få dem til at holde sprøjteposen. Lav 40 cirkler af cirka 2cm i diameter på 2 bageplader med bagepapir.

5. Nu vækker vi katten der sover i solen ved at banke pladerne i bordet, for at fjerne luftbobler. Så skyder de ikke vejret når de bages.

6. Lad dem hvile i 30-60 minutter så de kan "tørre"

7. Tænd ovnen på 180 grader celcius ved varmluft. Når du sætter pladerne i ovnen skal du skruge ned på 140. Bag dem i 15-18 minutter.

8. Lad dem hvile, det gør ikke noget at sidder lidt fast lige når de kommer ud. De skal nok løsne sig når de køler af.

9. Nu til chokolade ganachen: varm fløden i en lille kasserolle og tag den af varmen lige når den begynder at koge. Men pas den ikke er brænder fast. Vend det hakkede chokolade i indtil det er smeltet og rør smørret i. (Skær helst smørret i små firkanter så det smelter nemmere i miksturen)

10. Tilsæt smag og lad den køle af i køleskabet i et kvarter så den bliver tykkere.

11. Vend halvdelen af småkagerne og find dem en makker af passende størrelse og smør ganachen på de vendte. Og tada! Nu må du gerne hovere lidt ;)

 

Noter

Vær ikke bange for at spise nogle af småkagerne imens de fyldes - der er jo alligevel så mange.

De holder 2 dage i køleskab, og kan sagtens fryses. (Selvom jeg ikke ser nogen grund til, at det skulle være nødvendigt)

De er så lækre at selv jeg (en fitness freak) glemte dets indhold.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Makronkager
Opskrift
Ronnie
Makroner
Opskrift
Anette
Kaffemakroner
Opskrift
Katrine Louise Fisker