Franskbrød med yoghurt

Franskbrød med yoghurt
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 2. marts, 2020 - 10:10
Beskrivelse

Hjemmebagt og luftigt franskbrød.

Kender I det med at et franskbrød enten aldrig hÌver op eller für store lufthuller indeni? Brug den her metode og I vil fü et lÌkkert franskbrød der hÌver op hver gang.

Vi hader madpild, sü brødet er bagt med "rester" fra køkkenet, sü som yoghurt der er tÌt udløbsdatoen, havregryn og lidt durummel.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
1 stk.
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 spsk TørgÌr
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
400 g Hvedemel
100 g Havregryn
150 g Durum mel
5 dl Vand (Lunkent)
Vejledning

Bland gÌr, sukker, groft salt, olie og vand i en skül. F.eks. i en røremaskine.

TilsÌt havregrynet, durum melet og til sidst hvedemelet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hĂŚve 30 min under badehĂŚtter eller klĂŚde.

Flad dejen ud pĂĽ et meldrysset bord til en stor firkant.

Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.

Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.

LĂŚg dejen i en beklĂŚdt bageform, med samlingen nedad.

Lad brødet hÌve i 30 min.

Ris brødet og drys det med rigeligt mel, sü skorpen bliver sprød og ikke brÌndt.

Bagetid: 10 min ved 250 grader varmluft + 20 min ved 200 grader varmluft.

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

FranskbrødFranskbrød

FranskbrødFranskbrødFranskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Noter

Brødforme kan bl.a. købes hos Bagetid.dk her, COOP Shopping her, Metteblomsterberg.dk her eller Hwl.dk her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier