Fransk kylling i sennepssovs

Fransk kylling i sennepssovs
Sidst ændret:
Mandag den 11. januar, 2021 - 13:50
Beskrivelse

En skøn familieret som med masser af smag, saftig og mør kylling og den lækreste sauce.

Du kan vælge at partere en hel kylling, købe over/underlår eller bruge f.eks. kyllingefileter, men så skal du selvfølgelig huske at reducere ovntiden.

Ovnstegte kartofler er lækre til, men retten er let og ligetil med frisk kogt pasta, ris el. f.eks. baguette til at dyppe i saucen er ret originalt og super lækkert.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Smør (til bruningen)
1⁄2 pk Champignon (i skiver)
1 Løg (finthakket)
1 fed Hvidløg (finthakket)
1 dl Hvidvin
2 dl Fløde
2 spsk Estragon (frisk, hakket)
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Grov sennep (Ravigotte)
1⁄2 tsk Sukker
Vejledning

Brun kyllingen af i smør og krydre med salt og peber.

Champignon, løg og hvidløg svitses af og hvidvin hældes på.

Kog lidt ind i cirka 3 minutter ved høj varme.

Kom fløden, begge sennep, estragon og sukker ved.

Smag til med salt og peber.

Lad saucen koge til den tykner.

Hæld saucen over kyllingen.

Sæt fadet i ovnen ved 200° i  cirka  50 minutter.

Fordel nu den friske spinat over kyllingen og hold øje med hvornår spinaten “falder sammen” cirka 4 minutter.

Med en ske kan spinaten nu nemt vendes i saucen i mellem kyllingestykkerne.

Giv retten yderligere 5-10 minutter inden den er klar til servering.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier